Para üstünü almamış! Taksim bombacısının elindeki kırmızı...

Para üstünü almamış! Taksim bombacısının elindeki kırmızı gülün sırrı çözüldü

Terör örgütü PKK'nın Beyoğlu'ndaki kanlı saldırısı sonrası kadın terörist Ahlam Albashir yakalandı. Terör saldırısının perde arkası tek tek deşifre edilirken, terörist Ahlam Albashir'in elindeki kırmızı gülün anlamı ortaya çıktı. Öte yandan Ahlam Albashir’in bankta oturarak geçirdiği 40 dakikanın sırrı da çözüldü..

16 Kasım 2022 - 16:32

Taksim'deki terör saldırısında yeni detay ortaya çıktı! Teröristin elindeki gül ne anlama geliyor?

Giriş Tarihi: 16.11.2022 Güncelleme Tarihi: 16.11.2022 

Para üstünü almamış! Taksim bombacısının elindeki kırmızı gülün sırrı çözüldü

Taksim bombacısının elindeki kırmızı gülün sırrı çözüldü! Çiçekçi ile terörist arasında diyalog...

Son dakika haberine göre; İstiklal Caddesi'ni kana buladıktan sonra kaçan teröristin elindeki kırmızı gülün sırrı çözüldü. Caninin kaçarken elindeki gülü atmamasının bir mesaj içerip içermediği merak ediliyordu. Alham Albashir isimli teröristin patlamadan dakikalar önce çiçekçi ile bir diyalog yaşadığı ve gülü bu sırada aldığı öğrenildi. İşte son dakika haberinin detayları...

Taksim’deki terör saldırısında yeni detay ortaya çıktı! Teröristin elindeki gül ne anlama geliyor?Terör örgütü PKK'nın Beyoğlu'ndaki kanlı saldırısı sonrası kadın terörist Ahlam Albashir yakalandı. Terör saldırısının perde arkası tek tek deşifre edilirken, terörist Ahlam Albashir'in elindeki kırmızı gülün anlamı ortaya çıktı. Öte yandan Ahlam Albashir’in bankta oturarak geçirdiği 40 dakikanın sırrı da çözüldü.

Geçtiğimiz Pazar günü İstanbul'un Beyoğlu İlçesi'ndeki İstiklal Caddesi'nde altı vatandaşımızın yaşamını yitirdiği, 81 kişinin ise yaralandığı hain ve kalleş terör saldırısını gerçekleştiren kadın terörist Ahlam Albashir'in (23) saldırıyı nasıl gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Saat 15.17'de Taksim Meydanı'nda yürüyen ve İstiklal Caddesi'ne giriş yapan Ahlam Albashir, saat 15.30'da İstiklal Caddesi'nde patlamanın yaşandığı banka oturdu. 40 dakika boyunca bankta oturarak vakit geçirdi. Bölücü ve bebek katili terör örgütü PKK üyesi Ahlam Albashir ile birlikte hareket eden ve kalleş terör saldırısı organizasyonunun içerisinde bulunan bir örgüt üyesi, Ahlam Albashir'in bankta otururken fotoğraflarını çekti ve hemen Ahlam Albashir ile firari Bilal Hassan'ın İstanbul'a gelişini sağlayan ve Ayn El Arab'tan saldırının talimatını veren "Hacı" kod adlı kişiye gönderdi. Kadın terörist Ahlam Albashir talimatı bekledi.

Fotoğrafları inceleyen "Hacı" kod adlı bölücü ve bebek katili terör örgütü PKK'nın sözde sorumlusu talimatı verince kadın terörist Ahlam Albashir bombayı banka bıraktı ve kaçtı. Resmi ifadesine bugün başlanması planlanan ve yakalandıktan sonra kendisiyle yapılan ön mülakatta yaşananları bu şekilde anlatan kadın terörist Ahlam Albashir'in o mülakatta "Talimat gelince bombayı bırakıp kaçtım" dediği bilgisine de sadece SABAH ulaştı.

İstiklal Caddesi'ndeki hain ve kalleş terör saldırısını gerçekleştiren kadın terörist Ahlam Albashir'in kaçarken elinde bulunan Kırmızı Gül'ün sırrı çözüldü.

KIRMIZI GÜLÜN SIRRI ÇÖZÜLDÜ

Saldırıyı gerçekleştiren kadın terörist Ahlam Albashir'in (23) kaçarken elinde bulunan Kırmızı Gül'ün sırrı çözüldü. İstiklal Caddesi'ndeki banka oturan terörist Ahlam Albashir'i bankta otururken gören bir çiçek satıcısı Ahlam Albashir'in yanına gelerek çiçek satmak istedi.

Para üstünü almamış! Taksim bombacısının elindeki kırmızı gülün sırrı çözüldü

Taksim İstiklal Caddesi'nde geride bıraktığımız pazar günü bir bombalı saldırı gerçekleştirildi. Terör saldırısında 6 kişi hayatını kaybetti, 81 kişi yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren teröristin kaçarken elinde 'kırmızı gül' olduğu görüldü. Gülün bir mesaj içerip içermediği araştırıldı. Merak edilen 'kırmızı gül'ün sırrı çözüldü.

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde geçtiğimiz Pazar günü gerçekleşen ve altı kişinin yaşamını yitirdiği, 81 kişinin ise yaralandığı hain terör saldırısıyla ilgili yeni bir ayrıntı daha ortaya çıktı.

ÇİÇEĞİ ÖNCE ALMAK İSTEMEDİ SONRA...

Saldırıyı gerçekleştiren kadın terörist Ahlam Albashir'in (23) kaçarken elinde bulunan Kırmızı Gül'ün sırrı çözüldü. İstiklal Caddesi'ndeki banka oturan terörist Ahlam Albashir'i bankta otururken gören bir çiçek satıcısı Ahlam Albashir'in yanına gelerek çiçek satmak istedi.

Para üstünü almamış Taksim bombacısının elindeki kırmızı gülün sırrı çözüldü

KAÇARKEN ATMADI

Ahlam Albashir önce çiçeği satın almak istemedi. Çiçek satıcısı ısrarcı olunca hem çiçek satıcısını hızlı bir şekilde başından göndermek hem de kaçarken dikkat çekmemek için çiçeği satın aldı. Kırmızı Gül, kaçışı boyunca terörist Ahlam Albashir'in elindeydi.

Para üstünü almamış Taksim bombacısının elindeki kırmızı gülün sırrı çözüldü

 ÇİÇEKÇİ KONUŞTU

Taksim İstiklal Caddesi'nde terör saldırısını gerçekleştiren Ahlam Albashir'in elindeki güllerden birini kendisinden aldığını öne süren çiçekçi, "Bana 50 lira verdi. Kendisine 10 lira para üstü verecektim ama kabul etmedi. Sonra Arapça konuştu benimle, 'Halas' dedi" diye konuştu.  Taksim Meydanı'ndaki çiçekçinin polis ifadesini de aldığını öğrenildi.

Para üstünü almamış Taksim bombacısının elindeki kırmızı gülün sırrı çözüldü

Teröristin elindeki güllerden birini oturduğu bankta yanına gelen çiçekçi kadından aldığı belirtildi. Diğer gülü ise Taksim Meydanı'nda bulunan çiçekçinin sattığı öne sürüldü. Polisin ifadesine başvurduğu çiçekçi Eyüp Kızılaev , "Saat 15.00-15.30 arası civarındaydı. Arkadaşımla birlikte içeride oturuyordum. Önce gelip çiçeğe baktı. 'How much' dedi. Benden çiçeği istedi, ona bir tane gül verdim bana 50 lira verdi. Kendisine 10 lira para üstü verecektim ama kabul etmedi. Sonra Arapça konuştu benimle,  gerek yok anlamında 'Halas' dedi. Gülü aldı gitti. Burası turistlik bir yer olduğu için normalde buraya çeşit çeşit insan gelir. O gözle baktığımız için farklı bir şey göremedik. Sonuçta alnında yazmıyor. Bu şekilde yanımıza kadar sokuluyorlar aslında bizim de can güvenliğimiz yok" dedi.

 "HEM ARAPÇA HEM İNGİLİZCE KONUŞTU"

Kızılaev, teröristin Arapça ve İngilizce konuştuğunu ifade ederek, "Kıyafeti normaldi, başı kapalıydı türban takmıştı. Zaten o kadar dikkat etmedik. Zaten bütün kamera kayıtlarında var. Benden sadece bir gül aldı. Hem Arapça hem İngilizce konuştu. Para üstünü almayınca Arapça 'Halas' dedi. Ben o an içeride telefonla uğraşıyordum. Normalde müşteriler geldiği zaman detaylı sorarlardı bu fiyat konusu dışında  çok bir şey sormadı" diye konuştu.
 

Para üstünü almamış Taksim bombacısının elindeki kırmızı gülün sırrı çözüldü

 

TERÖRİSTİN YAKALANDIĞI EVİN SAHİBİ GÖZALTINDA

Öte yandan Taksim İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısın gerçekleştiren Suriye uyruklu Ahlam Albashır'in, olaydan sonra yakalandığı evin kaçmasına yardım edecek Ahmet Jarkas'ın annesine ait olduğu ortaya çıktı. Ahmet Jarkas kardeşleri ile annesinin de gözaltına alındığı öğrenildi.

TERÖRİST TURİSTİN KAMERASINDA

Bombalı saldırıdan önce bir turist, İstiklal Caddesini cep telefonu ile görüntülerken terörist kadını da kayda aldı. Görüntülerde teröristin saldırıdan önce bankta oturduğu görülüyor. Ayrıca görüntülerde saldırgan terörist kadının sadece gözlerinin açık olduğu, ağız ve burun kısmının kapalı olduğu görüldü. Suriye'den kaçak yolarla Türkiye'ye giren kadının yanında ise kahverengi bir çantanın olduğu görülüyor.

Para üstünü almamış Taksim bombacısının elindeki kırmızı gülün sırrı çözüldü

DETAYLAR NETLEŞİYOR

Taksim'deki bombalı saldırıyı gerçekleştiren Ahlam Albashır'in 4 ay önce bir teröristle birlikte Türkiye'ye girdiği, 2 teröristin Esenler'de Suriye uyruklu bir kişinin evinde kaldığı, kimlikleri belli olmasın diye de karı-koca rolü yaptıkları ve bir tekstil atölyesinde çalıştıkları belirlendi. İstihbarat eğitimi alan 2 şüphelinin de eylemleri deşifre edilmesin diye dijital materyaller üzerinden iletişim kurmadıkları, eylem talimatı verenlerle de evlerinde kaldıkları şüpheliler üzerinden iletişim kurdukları öğrenildi. Polis, firari PKK/YPG üyesinin yakalanması için çalışmalarına devam ediyor.

Beyoğlu'nda 6 kişinin hayatını kaybettiği 81 kişinin yaralandığı terör saldırısıyla ilgili soruşturma çok yönlü sürdürülüyor. Bölücü terör örgütü PKK/KCK'nın Suriye kolu PYD/YPG tarafından gerçekleştirilen terör saldırısıyla bağlantılı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 46 şüphelinin sorgusu devam ediyor. Saldırının ardından bin 200 farklı güvenlik kamera görüntüsünden oluşan yüzlerce saatlik kayıtlar didik didik inceleyen terörle mücadele ve istihbarat birimleri, ilk olarak kadın teröristin saldırının ardından kaçmak için "müşteri" gibi bindiği taksiyi buldu. Taksicinin ifadelerinin de ardından polis, saldırıyı gerçekleştiren Ahlam Albashır'i Küçükçekmece Kanarya mahallesindeki bir evde yakalayarak gözaltına aldı.

PKK İSTİHBARAT ÜYESİ

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda terör saldırısını gerçekleştiren Ahlam Albashır ve diğer şüphelilere yönelik yeni detaylar ortaya çıktı. Buna göre; Ahlam Albashır'in yaklaşık 1 sene önce PKK/YPG terör örgütü içerisinde istihbarat üyesi olarak eğitim almaya başladı.

Ahlam Albashır, 4 ay önce de yanında B. isimli bir teröristle birlikte kaçak yollarla Afrin üzerinden Türkiye'ye girdi. Esenler'de yaşayan Suriye uyruklu başka bir teröristin yanına gelen Ahlam Albashır ve B., burada kim oldukları belli olmasın diye karı-koca rolü yapmaya başladı. Çift, kamufle olmak için bir tekstil atölyesinde de işe başladı.

Para üstünü almamış Taksim bombacısının elindeki kırmızı gülün sırrı çözüldü

 

45 DAKİKA BANKTA OTURDU

Türkiye'ye eylem yapmak için giriş yapan teröristler, bu süre zarfında Türk istihbaratına yakalanmamak için eylem talimatı veren Kobani'deki teröristlerle herhangi bir dijital ortamda iletişime geçmedi. Teröristlerin Kobani ile iletişimi, Esenler'de birlikte kaldıkları kişi tarafından sağlandı. Olay günü de bomba yüklü paketi B. isimli teröristten alan Ahlam Albashır, dikkat çekmemek için 45 dakika bombayı bıraktığı bankta oturdu. Zaman ayarlı olduğu değerlendirilen bombanın patlama anına kısa süre kala banktan kalkan ve koşarak olay yerinden ayrılan Ahlam Albashır, taksiyle önce Esenler'de kaldığı adrese gitti. Burada evdeki altın ve paraları alan Ahlam Albashır daha sonra Küçükçekmece'ye gitti. Burada kaldığı evde polis tarafından yakalanan Ahlam Albashır'in emniyetteki sorgusu devam ediyor. Öte yandan, Albashır'in kocası rolündeki B. isimli firari teröristin yakalanması için çalışma başlattı.

Ahlam Albashir, çiçeği bankta otururken yanına gelen ve satış için ısrarcı olan bir çiçek satıcısından satın aldı. Amacı hem çiçek satıcısını hızla yanından göndermek hem de kaçarken dikkat çekmemekti. Kırmızı Gül, kaçışı boyunca Ahlam Albashir'in elindeydi.

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde geçtiğimiz Pazar günü gerçekleşen ve altı kişinin yaşamını yitirdiği, 81 kişinin ise yaralandığı kalleş terör saldırısıyla ilgili yeni bir ayrıntıya daha ulaşıldı.

Saldırıyı gerçekleştiren kadın terörist Ahlam Albashir'in (23) kaçarken elinde bulunan Kırmızı Gül'ün sırrı çözüldü. İstiklal Caddesi'ndeki banka oturan terörist Ahlam Albashir'i bankta otururken gören bir çiçek satıcısı Ahlam Albashir'in yanına gelerek çiçek satmak istedi.

Ahlam Albashir önce çiçeği satın almak istemedi. Çiçek satıcısı ısrarcı olunca hem çiçek satıcısını hızlı bir şekilde başından göndermek hem de kaçarken dikkat çekmemek için çiçeği satın aldı.

Kırmızı Gül, kaçışı boyunca terörist Ahlam Albashir'in elindeydi.

Taksim'i kana bulayan terörist ABD’nin Suriye’de açtığı akademide eğitim almış

İstiklal Caddesi'ndeki saldırıyı gerçekleştiren kadın terörist Ahlam Albashir'in ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü YPG'yi eğitmek için kurduğu akademide eğitim aldığı ortaya çıktı.

Taksim'i kana bulayan teröristin ilk ifadesi...14.11.2022, 12:51  14.11.2022, 13:46

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde dün meydana gelen bombalı saldırıda 6 vatandaşımız hayatını kaybetti. 81 vatandaşımız da yaralandı. Taksim'i kana bulayan Suriye uyruklu kadın terörist, emniyet güçlerinin düzenlediği operasyonla evinde kıskıvrak yakalandı.

Taksim'i kana bulayan hainin yeni görüntüleri | Karadeniz Gazetesi

SALDIRI TALİMATI PKK'DAN

1999 doğumlu Suriye uyruklu Ahlam Albashır, emniyette yapılan sorgusunda, PKK/PYD/YPG terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrin-İdlip üzerinden Türkiye'ye eylem yapmak için kaçak yollarla giriş yaptığını itiraf etti.

Dünün Tüm Manşetleri (14 Kasım 2022 Pazartesi)ALÇAK SALDIRIDAN TNT ÇIKTI

Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı İstanbul Bölge Laboratuvarındaki incelemede, Beyoğlu'ndaki saldırıda kullanılan patlayıcının TNT olduğu tespit edildi. Emniyet'ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Olay yerinden, teröristin olay yerine gelirken kullandığı araçtan ve şehit olan vatandaşlarımızın üzerinden elde edilen bulguların Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı İstanbul Bölge Laboratuvarımızda gerçekleştirilen kimyasal incelemesinde, saldırıda kullanılan patlayıcının yüksek güçlü patlayıcılardan olan TNT olduğu tespit edilmiştir."

Taksim'i kana bulayan hainin yeni görüntüleri | Karadeniz Gazetesi

ABD'NİN SURİYE'DE AÇTIĞI AKADEMİDE EĞİTİM ALMIŞ

Öte yandan İstiklal Caddesi'ndeki saldırıyı gerçekleştiren kadın terörist Ahlam Albashir'in ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü YPG'yi eğitmek için kurduğu akademide eğitim aldığı ortaya çıktı.

BAKAN SOYLU: ABD'NİN TAZİYESİNİ KABUL ETMİYORUZ

Patlamanın olduğu noktadan açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ABD'ye teröre verdiği destek üzerinden tepki gösterirken "Amerikan Büyükelçiliğinin taziye dilemesini kabul etmiyoruz, reddediyoruz"  ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu patlamanın olduğu bölgede açıklama yaptı: Çok...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu patlamanın olduğu bölgede açıklama yaptı: Çok...Emniyet'ten son dakika açıklaması: Taksim bombacısının kimliği belli oldu

Emniyet'ten son dakika açıklaması: Taksim bombacısının kimliği belli olduTaksim'deki bombalı saldırıda şüpheli kadının kaçış anı kamerada

Taksim'deki bombalı saldırıda şüpheli kadının kaçış anı kameradaTaksim'deki patlamada ölenlerin kimlikleri belli oldu

İstiklal Caddesi'ndeki saldırının şifreleri! İşte hainin kaçış rotası

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRİstiklal Caddesi'ndeki saldırının şifreleri! İşte hainin kaçış rotasıHaberi Görüntüle

6 masumun katili ‘Suriyeliler’ hücresi

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR6 masumun katili ‘Suriyeliler’ hücresiHaberi Görüntüle

Teröristi Yunanistan’a kaçırma planı yapmışlarTERÖRİSTİ YUNANİSTAN'A KAÇIRMA PLANI YAPMIŞLAR

Hain saldırıdan kurtuldu: Aralarında öğrencilerimiz de varHAİN SALDIRIDAN KURTULDU: ARALARINDA ÖĞRENCİLERİMİZ DE VAR

Terör eylemi sonrası PKK’yı aklama telaşıTERÖR EYLEMİ SONRASI PKK'YI AKLAMA TELAŞI

Beyoğlu esnafından açıklama!BEYOĞLU ESNAFINDAN AÇIKLAMA!

Ölüm ara tatilde buldu!ÖLÜM ARA TATİLDE BULDU!

Bu haber 327510 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Erdoğan'ın sözleri dünyada böyle yankılandı: Dengeleyici bir rol oynuyor 
Başkan Erdoğan'ın sözleri dünyada böyle yankılandı:...
36 bin sözleşmeli sağlık personeline istihdam! Resmi Gazete'de yayımlandı
36 bin sözleşmeli sağlık personeline istihdam! Resmi Gazete'de...