Başkan Erdoğan’ın İsrail’e karşı yaptığı "one...

Başkan Erdoğan'ın İsrail'e karşı yaptığı "one minute" çıkışının üzerinden 15 yıl geçti

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın katil İsrail'e karşı Davos Zirvesi'ndeki "one minute" (bir dakika) çıkışının üzerinden 15 yıl geçti. Erdoğan'ın 2009 yılında yaptığı çıkış hafızalardaki yerini korurken İsrail'in bugün gerçekleştirdiği soykırım Erdoğan'ın haklılığını bir kez daha ortaya koydu. Başkan Recep Tayyip Erdoğan her platformda dünya mazlumlarının sesi oldu.

30 Mart 2024 - 18:21

Başkan Erdoğan'ın İsrail'e karşı yaptığı "one minute" çıkışının üzerinden 15 yıl geçti

Giriş Tarihi: 29.01.2024 18Güncelleme Tarihi: 29.01.2024 

sviçre'nin Davos kasabasında 29 Ocak 2009'da Dünya Ekonomik Forumu (WEF) kapsamında düzenlenen "Gazze: Ortadoğu'da Barış Modeli" başlıklı panele o dönem başbakan olan Başkan Erdoğan da davet edildi.

Panele Erdoğan'ın yanı sıra dönemin İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Mun da katılım sağladı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın katil İsrail'e karşı Davos Zirvesi'ndeki "one minute" (bir dakika) çıkışının üzerinden 15 yıl geçti. Erdoğan'ın 2009 yılında yaptığı çıkış hafızalardaki yerini korurken İsrail'in bugün gerçekleştirdiği soykırım Erdoğan'ın haklılığını bir kez daha ortaya koydu.

Başkan Erdoğan’ın İsrail’e karşı yaptığı one minute çıkışının üzerinden 15 yıl geçtiBaşkan Recep Tayyip Erdoğan her platformda dünya mazlumlarının sesi oldu.

"Dünya 5'ten büyüktür" diyerek hakikati haykıran Başkan Erdoğan'ın bugün Filistin'de soykırım suçu işleyen terör devleti İsrail'e karşı yaptığı 29 Ocak 2009'da "one minute" çıkışı ise hafızalardaki yerini koruyor.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Netanyahu adını tarihe Gazze kasabı olarak yazdırmıştırBaşkan Recep Tayyip Erdoğan: Netanyahu adını tarihe Gazze kasabı olarak yazdırmıştır

Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Netanyahu adını tarihe "Gazze kasabı" olarak yazdırmıştır

ONE MINUTE ÇIKIŞININ ÜZERİNDEN 15 YIL GEÇTİ
Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde Davos Zirvesi'ndeki "one minute" (bir dakika) çıkışı, üzerinden 15 yıl geçti.

Başkan Erdoğan'ın dijital medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda Davos çıkışı hatırlatılarak, "One minute! 15 yıl önce bugün..." notu düşüldü.

NELER YAŞANMIŞTI?
İsviçre'nin Davos kasabasında 29 Ocak 2009'da Dünya Ekonomik Forumu (WEF) kapsamında düzenlenen "Gazze: Ortadoğu'da Barış Modeli" başlıklı panele o dönem başbakan olan Başkan Erdoğan da davet edildi.

Başkan Erdoğan'ın "one minute" çıkışının üzerinden 15 yıl geçti

Panele Erdoğan'ın yanı sıra dönemin İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Mun da katılım sağladı.

İSRAİL CUMHURBAŞKANI PERES'E AYAR VERDİ
Panelde, Peres'in Gazze saldırılarını meşrulaştıran sözleri ve diplomatik sınırları ihlal eden davranışlarıyla moderatör Washington Post yazarı David Ignatius'ın taraflı tutumu karşısında Erdoğan tepkisini gösterdi.

Erdoğan Davos'ta Peres'e ayar verdi (2009)Erdoğan Davos'ta Peres'e ayar verdi (2009)

"ONE MINUTE"
Peres'in Türkiye'ye ve Filistinlilere yönelik suçlamalarına cevap vermek isteyen Erdoğan'nın konuşması moderatör tarafından kesilmeye çalışılmış, Erdoğan da Ignatius'a dönerek "one minute" diyerek, kendisine müdahale edilmemesi uyarısında bulundu.

"ÖLDÜRMEYİ ÇOK İYİ BİLİRSİNİZ"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Peres'e yüksek sesle hitap ederek, "Sesinin benden çok yüksek çıkması bir suçluluk psikolojisinin gereğidir. Öldürmeye gelince siz öldürmeyi çok iyi bilirsiniz. Plajlardaki çocukları nasıl öldürdüğünüzü, nasıl vurduğunuzu çok iyi biliyorum." sözleri hafızalara kazındı.

Paneldeki çifte standarda tepki gösteren Erdoğan, "Davos benim için bitmiştir." diyerek oturumu terk etmiş, salonda bulunan dinleyiciler Erdoğan'ı alkışlamıştı.

DAHA DA DAVOS'A GİTMEDİ
"one minute" çıkışı yıllarca dünya basınının da gündeminde yer aldı. Başkan Erdoğan, aradan geçen 15 yılda sözünü tuttu ve Davos'a bir daha katılmadı.

Başkan Erdoğan Gazze için ses yükseltti: İsrail terör devletidir | Netanyahu ecelin geliyor | Olay haçlı-hilal meselesidirBaşkan Erdoğan Gazze için ses yükseltti: İsrail terör devletidir | Netanyahu ecelin geliyor | Olay haçlı-hilal meselesidir

Başkan Erdoğandan İSEDAKn 39. Bakanlar Oturumu Açılış Programında önemli açıklamalarBaşkan Erdoğandan İSEDAKn 39. Bakanlar Oturumu Açılış Programında önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Davos'ta İsrail'e karşı yaptığı 'one minute' çıkışının üzerinden 15 yıl geçti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katil İsrail'e karşı Davos Zirvesi'ndeki "one minute" (bir dakika) çıkışının üzerinden 15 yıl geçti. Erdoğan'ın 2009 yılında yaptığı çıkış hafızalardaki yerini korurken İsrail'in bugün gerçekleştirdiği soykırım Erdoğan'ın haklılığını bir kez daha ortaya koydu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın günümüzde Filistin’de soykırım suçu işleyen terör devleti İsrail’e karşı 29 Ocak 2009’daki “one minute” çıkışı hafızalardaki yerini koruyor. Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde Davos Zirvesi’ndeki “one minute” (bir dakika) çıkışı üzerinden 15 yıl geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dijital medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda Davos çıkışı hatırlatılarak, “One minute! 15 yıl önce bugün...” notu düşüldü.

KONU YİNE GAZZE'YDİ

İsviçre'nin Davos kentinde 29 Ocak 2009’da Dünya Ekonomik Forumu (WEF) kapsamında düzenlenen “Gazze: Ortadoğu’da Barış Modeli” başlıklı panele o dönem başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da davet edildi.

Panele Erdoğan’ın yanı sıra dönemin İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Mun da katılım sağladı.

PERES’E TARİHİ AYAR

Panelde, Peres’in Gazze saldırılarını meşrulaştıran sözleri ve diplomatik sınırları ihlal eden davranışlarıyla moderatör Washington Post yazarı David Ignatius’ın taraflı tutumu karşısında Erdoğan tepkisini gösterdi.

Peres'in Türkiye’ye ve Filistinlilere yönelik suçlamalarına cevap vermek isteyen Erdoğan’ın konuşması moderatör tarafından kesilmeye çalışılmış, Erdoğan da Ignatius’a dönerek “one minute” diyerek, kendisine müdahale edilmemesi uyarısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Peres’e hitap ederek, “Sesinin benden çok yüksek çıkması bir suçluluk psikolojisinin gereğidir. Öldürmeye gelince siz öldürmeyi çok iyi bilirsiniz. Plajlardaki çocukları nasıl öldürdüğünüzü, nasıl vurduğunuzu çok iyi biliyorum” dedi.

Paneldeki çifte standarda tepki gösteren Erdoğan, “Davos benim için bitmiştir.” diyerek oturumu terk etmiş, salonda bulunan dinleyiciler Erdoğan'ı alkışlamıştı.

BİR DAHA DAVOS’A GİTMEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “one minute” çıkışı yıllarca dünya gündeminde yer aldı, Erdoğan, Davos’a gitmeme sözünü tutarak, aradan geçen 15 yıl boyunca Davos Zirvesi’ne bir daha katılmadı.

‘One Minute’ çıkışının üzerinden 12 yıl geçti: Türkiye-İsrail ilişkileri ne duruma geldi?

Türkiye ile İsrail ilişkilerinin önemli kriz noktalarından biri olan ‘one minute’ çıkışının üzerinden 12 sene geçti. Bu süreçte Türkiye-İsrail ilişkileri ne yönde ilerledi? İkili ilişkilerin gidişatının Filistin meselesine etkisi ne oldu? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan - Sputnik Türkiye

Türkiye ile İsrail ilişkileri arasındaki kilometre taşlarından biri olan Davos krizinin üzerinden 12 yıl geçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2009'da başbakanlık yaptığı dönemde İsviçre'nin Davos kentinde her yıl yapılan Dünya Ekonomik Forumu’nun Gazze oturumunda eski İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ile sert bir tartışma yaşamış, salonu terk etmişti. 

Bu olayla gerilen ilişkileri ise Mavi Marmara saldırısı izledi. 31 Mayıs 2010 tarihinde yaşanan olayda İsrail Gazze’ye yardım götüren yolcu gemisine saldırı düzenledi ve 9 Türk aktivist hayatını kaybetti, pek çok kişi yaralandı. Olayın akabinde Başbakan Erdoğan bunu ‘devlet terörizmi’ olarak nitelendirdi ve elçisini İsrail'den çekti. Daha sonra Türkiye, İsrail ile diplomatik ilişkilerinin derecesini düşürdü, tüm askeri işbirliklerini askıya aldı. Türkiye 2011 krizinden itibaren 5 yıl boyunca İsrail’de büyükelçi bulundurmadı.

Bu haber 252907 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Garson
Garson"un 250 sayfalık ifadesine ulaştı! “Emniyet 17/25...
Garson
Garson"un 250 sayfalık ifadesine ulaştı! “Emniyet 17/25...