Katar Emiri Macron’un önünde yürümesine izin vermedi

Katar Emiri Macron'un önünde yürümesine izin vermedi

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Dünya Kupası finali için gittiği Katar'da yaptıklarıyla alay konusu oldu. Maç sonunda sahaya girerek Fransa milli takımı oyuncularının yanına giden Macron, ardından Katar Emiri'nin önünde seremoniye çıkma çabası gösterdiği sırada veto yedi. Fransa'da muhalefet ve sosyal medya kullanıcıları Macron'un kendini öne çıkarma çabalarına "Çaresiz, utanç verici" ifadeleriyle tepki gösterdi.

02 Şubat 2023 - 01:03

Macron'un Dünya Kupası final maçı ardından yaptıkları alay konusu oldu! Macron için "Utanç verici ve çaresiz" denildi  

Giriş Tarihi: 20.12.2022 Güncelleme Tarihi: 20.12.2022 

Katar Emiri Macron'un önünde yürümesine izin vermedi

Gelen giden şamarlıyor: Katar Emiri, Macron'un önünde yürümesine...

Dünya Kupası finalinde Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un öne çıkmasını Katar Emiri veto etti.

Gelen giden şamarlıyor: Katar Emiri, Macron'un önünde yürümesine...

Katar'da final karşılaşmasının ardından Fransa'yı penaltı atışlarıyla mağlup eden Arjantin, kupanın sahibi oldu.

36 yıllık özlemini bitiren Arjantin'in kupa töreni öncesi, stadyum koridorlarında çarpıcı görüntüler ortaya çıktı.

Katar'da muhteşem bir final karşılaşmasının ardından Fransa'yı penaltı atışlarıyla mağlup eden Arjantin, kupanın sahibi oldu.

Lionel Messi'nin hayalini gerçekleştirdiği maç, Dünya Kupası tarihine geçti.

Katar Emiri Macron'un önünde yürümesine izin vermedi

Katar Emiri Macron'un önünde yürümesine izin vermedi

Dünya Kupası finalinde Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un öne çıkmasını Katar Emiri veto etti.

Katar'da muhteşem bir final karşılaşmasının ardından Fransa'yı penaltı atışlarıyla mağlup eden Arjantin, kupanın sahibi oldu.

Lionel Messi'nin hayalini gerçekleştirdiği maç, Dünya Kupası tarihine geçti.

36 yıllık özlemi bitiren Arjantin'in kupa töreni öncesi, stadyum koridorlarında çarpıcı görüntüler ortaya çıktı.

Fas'ta Dünya Kupası sevinci bitti, halk enflasyon gerçeğine geri döndü –  Güncel Haberler, Son Dakika Haberleri, Turktime Haber Portalı

FIFA Başkanı Macron'u çağırdı

FIFA Başkanı Gianni Infantino, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u protokelde öne çıkması için yanına çağırdı.

Katar Emiri izin vermedi

Ancak Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamed Al Sani, Macron'un önüne geçerek yürümesine izin vermedi. Şaşkına dönen Macron ve Infantino'nun yüz ifadeleri, kameralara yansıdı.

Macron’un Dünya Kupası final maçı ardından yaptıkları alay konusu oldu! Macron için Utanç verici ve çaresiz denildiFransa Cumhurbaşkanı Macron, Dünya Kupası finali için gittiği Katar'da yaptıklarıyla alay konusu oldu. Maç sonunda sahaya girerek Fransa milli takımı oyuncularının yanına giden Macron, ardından Katar Emiri'nin önünde seremoniye çıkma çabası gösterdiği sırada veto yedi. Fransa'da muhalefet ve sosyal medya kullanıcıları Macron'un kendini öne çıkarma çabalarına "Çaresiz, utanç verici" ifadeleriyle tepki gösterdi.

Dünya Kupası finalinde Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un öne çıkmasını Katar Emiri veto etti. Bu hareket ile birlikte Macron'un görüntüleri de sosyal medyanın ve muhalefetin de dilinde. Fransız lider 'kendini gösterip, ilgi çekmek için çaresizce çabalamak'la suçlanıyor.

KATAR EMİRİ İZİN VERMEDİ

Katar'da muhteşem bir final karşılaşmasının ardından Fransa'yı penaltı atışlarıyla mağlup eden Arjantin, kupanın sahibi oldu. Lionel Messi'nin hayalini gerçekleştirdiği maç, Dünya Kupası tarihine geçti. 36 yıllık özlemi bitiren Arjantin'in kupa töreni öncesi, stadyum koridorlarında çarpıcı görüntüler ortaya çıktı.

FIFA Başkanı Gianni Infantino, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u protokelde öne çıkması için yanına çağırdı. Ancak Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamed Al Sani, Macron'un önüne geçerek yürümesine izin vermedi. Şaşkına dönen Macron ve Infantino'nun yüz ifadeleri, kameralara yansıdı.

FRANSIZ BASINI BİLE 'UTANÇ VERİCİ' OLARAK YORUMLADI

Fransız basının bile 'utanç verici' olarak yorumladığı karelerde Macron maçın bitişinden hemen sonra sahaya iniyor ve Fransız oyuncu Mbappe ile Arjantin'in kalecisi Emiliano Martínez arasında yaşanan duygusal anı yarıda kesiyor.

Martínez Fransa'nın yenilgisinin ardından yerde oturan Mbappe'yi teselli etmek için yanına gelmişken bir anda sahneye Macron çıkıyor ve koşarak ellerini forvetin kafasına koyuyor.

Martinez, Mbappe'yi yerden kaldırıp el sıkışırken, Macron oyuncunun kolunu tutuyor ve onunla konuşmaya çalışıyor.

"RAHATSIZ EDİCİ"

Ödül töreninde, morali bozuk Fransız oyunculara madalya dağıtan Macron burada Mbappe'ye tekrar sarılmaya çalıştı ancak Mbappe Başkan'la göz teması bile kurmadı ve başka bir yetkilinin elini sıkmak için hızla uzaklaştı.

Söz konusu görüntü Fransız liderin 'Rahatsız edici' olarak damgalanmasına neden oldu.

"KENDİNİ GÖSTERME ÇABASI SOYUNMA ODASINDA DA DEVAM ETTİ"

Macron'un alay konusu olduğu görüntüler bunlarla da sınırlı değil. Sosyal medyada viral olan bir başka videoda Fransa Cumhurbaşkanı gol atamayan Aurelien Tchouameni'ye sarılmaya çalışıyor. Ancak yüzünde mimik oynamayan Tchouameni Başkan'ın elini bir an önce bırakmaya niyetli görünüyor.

MUHALEFETİN DE DİLİNE DÜŞTÜ

Macron'un hareketleri ile dalga konusu olması onu muhalefetin de diline düşürdü. Milletvekili Sebastien Chenu Macron'u sert sözlerle eleştirerek "Mbappe'ye yapıştırıcı gibi yapıştığını görmek biraz rahatsız ediciydi" dedi.

Manuel Bompard ise daha önce Macron'un kullandığı bir cümleyi kullandı ve Twitter'da "Sporu politize etmemeliyiz" mesajını paylaştı.

Futbol taraftarları da Macron'un Dünya Kupası finalinde orta sahneyi ele geçirme girişimini dillerinden düşürmediler.

Kullancılardan birisi "MACRON bir sonraki seçimi kaybedip başkanlık binasını terk etmeden önce, bu oyuncuların her biri ona bir moral konuşması yapmalıdır."dedi.

Macron’dan Fas Milli Takımına övgüMACRON'DAN FAS MİLLİ TAKIMINA ÖVGÜ

Macron’dan Rusya çağrısı: Dikkate almalıyızMACRON'DAN RUSYA ÇAĞRISI: DİKKATE ALMALIYIZ

Macron’dan yeni düzen açıklamasıMACRON'DAN YENİ DÜZEN AÇIKLAMASI

Mbappe’yi Macron teselli etti!MBAPPE'Yİ MACRON TESELLİ ETTİ!

Macron'un Erdoğan talebine Katar Emiri'nden bomba cevap: Yapamam! O, ölene kadar benim babamdır

Her alanda Türkiye'ye karşı düşmanca tavırlar sergileyen ve diğer ülkeleri de bu çerçevede kendi etrafına toplamaya çalışan Macron, Katar Emiri Temim bin Hamed es-Sani'yi de yanına çekmeye çalışmış, ancak aldığı cevapla şoke olmuş.

Macron'un Erdoğan talebine Katar Emiri'nden bomba cevap: Yapamam! O, ölene kadar benim babamdır

Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet, ÜLKE TV'de katıldığı programda Macron ile Katar Emiri arasında bir toplantıda geçen detayı ilk kez Türk kamuoyuyla paylaştı.

"PARA VERİP ERDOĞAN'I KURTARDIN"

Acet'in paylaştığı bilgiye göre Fransız lider Macron, Katar Emiri Temim bin Hamed es-Sani'ye "Türkiye ekonomik olarak çökecekti. Sen para verdin ve onun üzerine Erdoğan kurtuldu" diyor.

Katar Emiri Temim'den Türkiye düşmanı Macron'a tarihi cevap: Erdoğan benim  babamdır - Takvim"ERDOĞAN İLE OLMAKTAN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİM"

Katar Emiri es-Sani ise cevaben, "Suudi Arabistan ve diğer Körfez ülkeleri 2017 Haziran'ında darbe girişimi yapmaya kalkmıştı. O girişimden beni Erdoğan kurtarmıştı. Ölene kadar o benim babamdır. Onunla birlikte olmaktan asla vazgeçmeyeceğim" ifadelerini kullanıyor.

Fas'ta Dünya Kupası sevinci bitti, halk enflasyon gerçeğine geri döndü 

Dünya Kupası'nın yıldız ülkesi olan ve turnuvayı dördüncülükle tamamlayan Fas'ta futbol takımının büyük başarısı ekonomik sorunları gölgelemeye yetmiyor. Ülke son otuz yılın en yüksek enflasyon seviyesi ile mücadele ediyor.

Fas ta Dünya Kupası sevinci bitti, halk enflasyon gerçeğine geri döndü

Fas’ın Katar’daki Dünya Kupası’nda elde ettiği büyük başarı ülkedeki ekonomik sorunların gölgesinde kaldı.

EKONOMİK SORUNLARLA BOĞUŞULUYOR

FasAvrupa’nın en iyi futbol takımlarından bazılarını yenerek Katar’da Dünya Kupası’nda yarı finale kadar yükseldi. Bu olay bir Afrika takımı için ilkti ve Arap dünyasındaki taraftarların büyük coşkusuna neden oldu. Ancak Kuzey Afrika ülkesi bir yandan futbol takımlarının başarısını kutlarken diğer yandan kuraklık ve Rusya Ukrayna savaşının neden olduğu fiyat artışları ile boğuşuyor.

ENFLASYON SON OTUZ YILIN EN YÜKSEK SEVİYESİNDE

Milli takımın başarısı son otuz yılın en yüksek enflasyon seviyesi olan yüzde 8’i aşan yıllık enflasyonla uğraşan Faslı tüketiciler ve işletmeler için iyi bir dikkat dağıtıcı olsa da sosyal medyada başarıyı kutlayan Faslı taraftarlar da yüksek fiyatlardan şikayet etmeye başladı. Ülkedeki finans kuruluşları, Fas Merkez Bankası’nın salı günkü üç aylık toplantısında gösterge faiz oranını 50 baz puan artırarak yüzde 2,5’a çıkaracağını tahmin ediyor. Bu, eylül ayındaki artışın ardından para politikasındaki ikinci sıkılaştırma olacak. Ayrıca faizlerin bu oranla 2008 sonrası en yüksek seviyeye çıkması bekleniyor.

DÜNYA KUPASI KUTLAMALARI PROTESTOYA DÖNDÜ

Toplumdaki tepki ise Dünya Kupası sırasında sokaklara da sıçradı. Faslı yetkililer, Rabat’ta ve ülkenin en büyük şehri Kasablanka’da yüksek fiyatları, yolsuzluk iddialarını ve insan hakları kısıtlamalarını kınayan gösterilere izin verdi. 

İMF FAİZLERİ ARTIRIN DEDİ

Diğer yandan Fas’ın ana ticaret ortağı Avrupa Birliği de dahil olmak üzere pek çok merkez ekonomi parasal sıkılaştırma dalgasına girmiş durumda. Bu da Fas’ı parasal sıkılaşma hamlesine iten bir başka gelişme. Uluslararası Para Fonu (IMF) kasımda yaptığı değerlendirmede, Fas’ın yıllık enflasyonu 2024’te yüzde 2’ye indirme hedefini tutturması için faizleri artırması gerekeceğini söyledi.

"TARIMLA AYAKTA DURUYORLAR"

Bloomberg’in aktardığına göre, başkent Rabat merkezli bir düşünce kuruluşu olan MIPA’nın kurucu ortağı Rachid Aourraz, konu ile ilgili değerlendirmesinde, “ekonominin yüksek vergi tahsilatı ve fiyatları nispeten kontrol altında tutmaya hâlâ yardımcı olan tarım sektörü sayesinde bir miktar dayanıklılık gösterdiğini ancak yetkililerin krizin bu kadar uzun süre devam etmesine hazırlıklı olmadığını” söyledi.

Bu haber 327245 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
DEM Parti'den PKK elebaşı Kalkan'ın 'sokak' çağrısına yanıt: 'Taksim Meydanı'na yürüyoruz'
DEM Parti'den PKK elebaşı Kalkan'ın 'sokak' çağrısına yanıt:...
DEM Parti'den PKK elebaşı Kalkan'ın 'sokak' çağrısına yanıt: 'Taksim Meydanı'na yürüyoruz'
DEM Parti'den PKK elebaşı Kalkan'ın 'sokak' çağrısına yanıt:...