Cumhurbaşkanı Erdoğan Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri töreninde konuştu: Türkiye yüzyılı sanatın yüzyılı olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni'nde konuştu. "Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'nin sahiplerine bakıldığında ülkemizin eşi benzeri bulunmayan kültürel zenginliğine bir kez daha şahit oluyoruz" açıklamasında bulunan Erdoğan "Türkiye Yüzyılı sanatın ve sanatçılarımızın yüzyılı olacak" ifadelerini kullandı.

21 Aralık 2022 - 23:25

Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri Töreni'nde ilk olarak ödülü almaya hak kazanan sanatçıların biyografileri izlendi.

Giriş Tarihi: 21.12.2022  22:58 Güncelleme Tarihi: 21.12.2022 23:25

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'ye ve Türk kültürüne katkı sağlayan herkesin başımızın üstünde yeri var

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğandan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri sahiplerini buldu! İşte törenden dikkat çeken fotoğraflar

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri sahiplerini buldu. Başkan Erdoğan, ödüle layık görülen sanatçılara ödüllerini düzenlenen büyük törenle takdim etti. Tören ardından Başkan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, ödül alan sanatçılar ve temsilcileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Diğer taraftan yazılı bir açıklamalarda bulunan sanatçı Ajda Pekkan, müzik alanında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'ne layık görülmesi dolayısıyla büyük gurur ve heyecan içinde olduğunu belirterek, "Bugün sanat hayatımın en önemli noktalarından biridir." ifadesini kullandı. Müzik hayatı boyunca Türkiye'ye bağlılığı ve sevgisi ile milli değerlerinin daima önemli ve öncelikli olduğunu vurguladığı açıklamasında, Ajda Pekkan, aldığı kararlarının ne kadar doğru olduğunu, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan aldığı onur verici ödülle daha iyi anladığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri töreninde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hangi inanca ve kökene sahip olursa olsun, Türkiye’ye ve Türk kültürüne katkı sağlayan herkesin başımızın üstünde yeri var" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri sahiplerini buldu! İşte  törenden dikkat çeken fotoğraflarCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kültür Ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni’nde konuştu. Erdoğan, "Ülkemizin eşi benzeri bulunmayan kültürel zenginliğine bir kez daha şahit oluyoruz. Müzik alanında Ajda Pekkan sanat dünyamızın çınarlarından birisidir. Sayın Pekkan, ’Kimler geldi kimler geçti’ ve ’Petrol’ gibi şarkılarıyla sanat tarihimize adını altın harflerle yazdırmıştır. Prof. Dr. Süleyman Saim Tekcan, 60 yılı aşkın sanat hayatında resim alanında ülkemizde ilk sıralarda yer alıyor. Hocamız resim, özgün baskı ve heykel gibi geniş yelpazeye yayan eserleriyle müstesna bir sanatçı. Yılmaz Erdoğan, Türk sinemasına yönetmen, yapımcı, oyuncu olarak yıllarını vermiş, her kesimden seyircinin gönlünde taht kurmuş bir sanatçıdır" dedi.

BU ALBÜMÜ PAYLAŞ

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiyeye ve Türk kültürüne katkı sağlayan herkesin başımızın üstünde yeri varCumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Yüzyılı sanatın ve sanatçılarımızın yüzyılı olacak

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Sanatçılarını bağrına basan bir Türkiye anlayışıyla hareket ediyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri, sahiplerini buldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri töreninde konuştu.

"Türkiye Yüzyılı sanatın ve sanatçının yüzyılı olacak"

Ödülleri tek tek takdim eden Cumhurbaşkanı Erdoğan "Hangi inanç, hangi mezhepten olursa olsun Türk kültürüne katkıda bulunan herkesin başımızın üstünde yeri vardır. Türkiye Yüzyılı sanatın ve sanatçılarımızın yüzyılı olacak." dedi.

"Ajda Pekkan sanat dünyamızın çınarlarından biridir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Titiz bir çalışma ile bu anlamlı ödüle layık görülen sanatçılarımızı seçen kurula teşekkür ediyorum. Ülkemizin eşi benzeri bulunmayan zenginliğine bir kez daha şahit oluyoruz.

Ödüle layık görülen Ajda Pekkan sanat dünyamızın çınarlarından biridir. Yeni sanatçıların yetişmesine ilham kaynağı olan sayın Ajda Pekkan'ı tebrik ediyoruz. Sanatın bu toprakları üstüne inşa eden Süleyman Saim Tekcan'ı tebrik ediyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Yüzyılı sanatın ve sanatçılarımızın yüzyılı olacak VİDEO

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Yüzyılı sanatın ve sanatçılarımızın yüzyılı olacak #1"Yılmaz Erdoğan, Türk sinemasına yıllarını vermiş"

Sayın Yılmaz Erdoğan Türk sinemasına yıllarını vermiş, her kesimden seyircinin gönlüne taht kurmuş bir sanatçıdır. Kendisini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. Türk Tiyatrosunun yaşayan efsanelerinden Ayla Algan ödüle layık görülen bir başka değerimizdir.

Bizim inancımızda alimler Peygamberlerin varisleri olarak görülür. Prof. Dr. Hayrettin Karaman hocamız sadece ilmi kimliği ile değil, vesayete karşı dik duruşu ile temayüz etmiş bir kişiliktir. Fil dişi kulesine hapsolmak yerine hayatın içinde var olmuştur. Hocamızın şöhreti ülkemizin sınırlarını da geçmiştir. Hocamıza Rabbim'den bereketli ömürler niyaz ediyorum. Benim de hocam olması sebebiyle saygılarımı sunuyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Yüzyılı sanatın ve sanatçılarımızın yüzyılı olacak #2"Medeniyetimiz bir aşk medeniyetidir"

Edebiyat alanındaki büyük ödülü 'Türkçe'nin büyük savunucusu' Yavuz Bülent Bakiler'e veriyoruz. Türk balesi denince akla ilk isimlerden Tan Sağtürk'ü tebrik ediyoruz.Tokyo Camii, Berlin Şehitlik Cami gibi ülkemizi yurt dışında temsil eden eserlerin mimarı Hilmi Şenalp'in yürek işçiliği vardır.

"Bu yılki vefa ödülümüzü büyük usta Aşık Veysel'e vererek bir ayıbı temizliyoruz"

Bizim medeniyetimiz bir aşk medeniyetidir. Üzerinde yaşadığımız coğrafya sultanları şair, şairleri sultan kılan münbit topraklardır. Topraklarımız kudretin kelamdan ve kalemden neşet ettiği topraklardır. Aşıkların dilinden ve sazından dökülen her bir türküde Anadolu insanının umudu, çığlığı ve irfanı vardır. Aşık Veysel milletimizin gönül yollarını en iyi bilen ve o yolda yürüyen hakiki bir halk ozanıdır. Yürek tellerimiz titreten türküleri ile Aşık Veysel Sivas ellerinde söylediği türküler bütün gönül coğrafyamızda yankılanmıştır. Bu yılki Vefa Ödülümüzü büyük usta Aşık Veysel'e vererek bir ayıbı temizliyor devlet olarak kendisine şükran borcumuzu da ifa ediyoruz. Aşık Veysel'in kılık kıyafet nedeniyle Ankara Ulus'tan atılması milletimizin hafızasında onulmaz yaralar açmıştır. Aynı zihniyet Türk müziğini 'tezek' kokuyor diye yasaklamıştır. Faşizm heveslilerinin kültür sanat hayatımızda yarattığı tahribatı ortadan kaldırmak kolay olmadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Yüzyılı sanatın ve sanatçılarımızın yüzyılı olacak #3"Sanatçıları arasında ayrım yapan değil, bağrına basan bir anlayışla hareket ediyoruz"

Hangi inanca, kökene, meşrebe sahip olursa olsun Türkiye'ye ve Türk kültürüne hizmet eden, katkı sunan herkesin başımızın üstünde yeri vardır. Ülkemizin kültür varlığını daha da zenginleştiren herkese, tüm sanatçılarımıza destek olmayı görev biliyoruz. Sanatçıları arasında ayrım yapan değil, bağrına basan bir anlayışla hareket ediyoruz. Birileri gibi sadece lafta yapmıyoruz. İcraatlarımızla ortaya koyuyoruz.

"Kürtçe şarkı söyledi diye adeta linç edilen Ahmet Kaya'nın mezarını Türkiye'ye getirme teklifini yine biz sunduk"

Nazım Hikmet'e yeniden Türk vatandaşlığı veren biz olduk. Kürtçe şarkı söyledi diye adeta linç edilen Ahmet Kaya'nın mezarını Türkiye'ye getirme teklifini yine biz sunduk. İstanbul'a Atatürk Kültür Merkezi'ni kazandırarak önemli bir eksiği giderdik. Son düzenlemeyle kamu ve sanat kurumlarımızda görev yapan sözleşmeli sanatçılarımızın kadroya geçişleriyle ilgili gerekli adımları attık.

Dün gece yayınlanan kararla eğlencedeki vergi oranlarının sıfırlanmasını sağladık. Kültür hayatımızı çölleştiren ideolojik bağnazlığa son verdik. Biz görevde olduğumuz sürece hiç kimse Türkiye'yi tekrar eski baskıcı, yasakçı günlerine geri döndüremeyecektir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Yüzyılı sanatın ve sanatçılarımızın yüzyılı olacak #4’EDEBİYAT ALANINDAKİ BU SENENİN ÖDÜLÜNÜ YAVUZ BÜLENT BAKİLERE VERİYORUZ’

"Tiyatro alanında Ayla Algan gerek yurt içinde gerek yurt dışında sergilediği sahne performansıyla milyonları kendisine hayran bırakan bir değerimizdir" diyen Erdoğan, "Kıymetli misafirler, bizim inancımızda alimler peygamberlerin varisleri olarak görülür. Prof. Dr. Hayrettin Karaman, İslami İlimlerde, hoşgörüsü, tevazusu ve özgün eserleriyle tanınan böyle bir hocamızdır. Türkiye’nin ilk imam hatip mezunlarından olarak, imam hatip neslinin yetişmesinde de Hayrettin hocamızın emeği çok büyüktür. İlim Kültür ödülünü takdim edeceğimiz Hayrettin Hocamızı tebrik ediyoruz, şahsen benim hocam olması sebebiyle de saygılarımı sunuyorum. Yavuz Bülent Bakiler, hatıra, seyahatname ve mektup tarzında ele aldığı pek çok eseri bize armağan etti. 86 yıllık ömrüne siyaset, hukuk ve TV gibi birbirinden farklı tecrübeler sığdırdı. Kendisinin dilinden Sivas’ı, Ankara’yı, Balkanlar’ı dinleyen herkes bir duygu diline katılmaktan kurtulamaz. Edebiyat alanındaki bu senenin ödülünü Yavuz Bülent Bakiler’e veriyoruz" diye konuştu.

AA

’BU SENE VEFA ÖDÜLÜNÜ AŞIK VEYSELE VEREREK BİR AYIBI TENZİH EDİYORUZ’

Erdoğan, "Asırlardır kültürümüzü yaşatan, gönüllerimizi ilimle, sevda ile dokuyanların aşıklar" var diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Aşıklarımızın dilinden ve sazından dökülen her türküde Anadolu insanımızın çığlığı, duyguları, irfanı vardır. 1973 yılında ebedi aleme irtikal eden Aşık Veysel, Anadolu halk ozanlarının yakın tarihimizdeki en önemli kişilerindendir. Aşık Veysel’in Sivas ellerinden söylediği türküler bütün gönül coğrafyamızda yankılanmıştır. Hakkı ve değişmez hakikati söyleyen böyle bir değerin yaşadığı dönemde, sırf kılık kıyafeti sebebiyle Ankara’nın Ulus ilçesinden atılması hafızalarımıza kazınmıştır. Aynı zihniyet, Türk müziğini tezek kokuyor diyerek yasaklamış, radyolarda çalınmasına engel çıkarmıştır. Millete ait ne varsa, kültür sanat hayatımızda açtıkları tahribatları ortadan kaldırmak kolay olmadı. Bu seneki vefa ödülümüzü Aşık Veysel’e vererek bir ayıbı tenzih ediyoruz. Hangi inanca ve kökene sahip olursa olsun, Türkiye’ye ve Türk kültürüne katkı sağlayan herkesin başımızın üstünde yeri var."

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiyeye ve Türk kültürüne katkı sağlayan herkesin başımızın üstünde yeri var

’HİÇ KİMSE TÜRKİYE’Yİ ESKİ BASKICI GÜNLERİNE DÖNDÜREMEYECEKTİR’
Erdoğan, vatandaşlıktan çıkarıldıktan 58 yıl sonra bakanlık kararıyla Nazım Hikmet’e vatandaşlık verenlerin kendileri olduğunu hatırlatarak, "Ahmet Kaya’nın mezarını ülkemizi geri getirme teklifinde yine biz bulunduk. İstanbul’a AKM’yi, Ankara’ya Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasını kazandırdık. Tiyatrodan operaya kadar her alanda sanatın ve sanatçılarımızın yanında olduk. Ayrıca dün gece yayınlanan karar ile eğlence vergisi oranlarının tamamen sıfırlanmasını sağladık. Türkiye’nin kültür sanat ikliminin son 20 yılda giderek zenginleşmesinin, başarıdan başarıya koşmasının sebebi budur. Biz bu görevde olduğumuz sürece hiç kimse Türkiye’yi eski baskıcı, yasakçı günlerine döndüremeyecektir. İlhamını bu topraklardan alan, ülkesi, milleti ve dünya için eser üreten herkese destek olmayı sürdüreceğiz" dedi.

AA

Törene damga vuran an! Başkan Erdoğan, Akkor kardeşleri sahnede barıştırdı

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni'nde gastronomi alanında ödül alan ikiz kardeşler Ömür Akkor ve Yunus Emre Akkor, ödüllerini Başkan Erdoğan'dan aldı. Törende Akkor kardeşlere "Artık dargınlık yok" diyerek çağrıda bulunan Başkan Erdoğan, ikiz kardeşler Ömür Akkor ve Yunus Emre Akkor'u sahnede barıştırdı.

Törene damga vuran an! Başkan Erdoğan, Akkor kardeşleri sahnede barıştırdı

Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni'nde ödül almaya hak kazananlara ödüllerini Başkan Recep Tayyip Erdoğan takdim etti.

Törene damga vuran an! Başkan Erdoğan, Akkor kardeşleri sahnede barıştırdı | Video

ÖDÜLLERİNİ BAŞKAN ERDOĞAN TAKDİM ETTİ

Gastronomi alanında ödül alan Ömür Akkor ile ikiz kardeşi Yunus Emre Akkor da ödüllerini Başkan Erdoğan'ın elinden aldı. Sahnede geçen diyalog ise törene damga vurdu.

"ARTIK DARGINLIK YOK"

Akkor kardeşlere 'Artık dargınlık yok' diyerek çağrıda bulunan Başkan Erdoğan, ikiz kardeşler Ömür Akkor ve Yunus Emre Akkor'u sahnede barıştırdı. Erdoğan, "Bundan sonra biriz, beraberiz, iriyiz, kardeşiz ve hep birlikte Türkiye'yiz." şeklinde konuştu.

"KİLİSLİ OLUP DA BEKAR KALINIR MI?"

Yunus Emre Akkor ise kardeşi Ömür Akkor'a "3 çocuk yapması lazım" diyerek evlenmesi yönünde çağrıda bulundu. Çağrı üzerine Başkan Erdoğan da Ömür Akkor için "Ben de söz veriyorum nikahında da olacağım. Kilisli olup da bekar kalınır mı?" dedi.

"Bizim medeniyetimiz, bir aşk medeniyetidir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim medeniyetimiz, bir aşk medeniyetidir. Üzerinde yaşadığımız coğrafya şairleri sultan, sultanları şair kılan, kudretin kelamdan ve kalemden neşet ettiği mümbit topraklardır. Asırlardır sözlü kültürümüzü yaşatan, nesilden nesile aktarılmasına vesile olan, gönüllerimizi ilimle, hikmetle, sevda ile dokuyanlar aşıklarımızdır. Aşıkların dilinden ve sazından dökülen her bir türküde Anadolu insanının çığlığı, umudu, acısı ve irfanı vardır." şeklinde konuştu.

Karacaoğlan, Dadaloğlu, Erzurumlu Emrah, Sümmani Baba gibi nice söz ustasının milletin hislerine tercüman olarak ruh dünyasında derin izler bıraktığını dile getiren Erdoğan, 1973'te ebedi aleme intikal eden Aşık Veysel Şatıroğlu'nun da Anadolu halk ozanlarının yakın tarihteki en önemli temsilcilerinden olduğunu kaydetti.

Erdoğan, Aşık Veysel'in, milletin gönül yollarını en iyi bilen, o yolda yürüyen ve ömrünü tamamlayan, özünden geçeni büyük bir maharetle söze ve saza döken hakiki bir halk ozanı olduğunu söyledi.

Yürek tellerini titreten türküleriyle bu toprakların sevincini, kederini, hasret ve sevda duygularını dile getiren Aşık Veysel'in Sivas ellerinde söylediği türkülerin Balkanlardan Altaylara bütün gönül coğrafyasında yankılandığını aktaran Erdoğan, şunları kaydetti:

"Veysel Usta'nın şu dörtlüğü çağlar aşan mesajlarıyla kalplerimizi ısıtmaya devam ediyor. 'Allah birdir, Peygamber Hak. Rabbil alemindir mutlak. Senlik benlik nedir bırak. Söyleyim geldi sırası.' Hakkı ve değişmez hakikati söyleyen böyle bir değerin yaşadığı dönemde sırf kılık kıyafeti sebebiyle Ankara'nın Ulus semtinden dışarı atılması milletimizin hafızasında onulmaz yaralar açmıştır. Gazi'yi görmek için Sivas'tan Ankara'ya 3 ay yol yürüyen Aşık Veysel'e yapılan bu kötülük, insanımıza yönelik çarpık bakış açısının da ifadesidir.

Aynı zihniyet maalesef Türk müziğini, affedersiniz, 'tezek kokuyor' diyerek tahkir etmiş, yasaklamış, radyolarda çalınmasına engel çıkarmıştır. Millete ait ne varsa hepsini birden yenilik emaresi olarak yaftalayan faşizm heveslilerinin kültür sanat hayatımızda yol açtığı tahribatın izlerini ortadan kaldırmak elbette kolay olmadı. Esasen bu yılki vefa ödülümüzü büyük usta Aşık Veysel'e vererek aynı zamanda bir ayıbı temizliyor, devlet olarak kendisine şükran borcumuzu da ifa ediyoruz. Aşık Veysel Şatıroğlu'nu minnetle anıyor, ruhu şad olsun diyor, kendisine Allah'tan rahmet ve mağfiret niyaz ediyoruz."

"Tüm sanatçılara destek olmayı görev biliyoruz"

Toplam 10 farklı alanda ödül alan ilim, kültür ve sanat erbabının her birini, milletin kadim birikiminin temsilcileri olarak gördüklerini dile getiren Erdoğan, ülkenin kültür varlığını daha da zenginleştiren herkese, tüm sanatçılara destek olmayı görev bildiklerini ifade etti. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hangi inanca, kökene, meşrebe sahip olursa olsun Türkiye'ye ve Türk kültürüne hizmet eden, katkı sunan herkesin başımızın üstünde yeri vardır. Sanatçıları arasında ayrım yapan değil, sanatçılarını bağrına basan bir Türkiye anlayışıyla hareket ediyoruz. Boynunda mahkumiyet kararıyla ebediyete irtihal eden üstat Necip Fazıl'a nasıl hürmet gösteriyorsak tek parti döneminde hapislerde sürünen Nazım Hikmet'e de aynı şekilde sahip çıkıyoruz. Bunu birileri gibi sadece lafta yapmıyoruz, icraatlarımızla, attığımız adımlarla açıkça ortaya koyuyoruz. Vatandaşlıktan çıkarıldıktan 58 yıl sonra Bakanlar Kurulu kararıyla Nazım Hikmet'e yeniden Türk vatandaşlığı veren biz olduk. Yaşadığı dönemde sırf Kürtçe şarkı söylemek istedi diye adeta linç edilen Ahmet Kaya'nın mezarını ülkemize getirme teklifinde yine biz bulunduk. Eski Türkiye'de gadre uğramış, ötelenmiş, hor görülmüş hangi fikir, sanat ve spor insanımız varsa hiçbir ayrım yapmadan hepsine biz kucak açtık."

"Türkiye Yüzyılı sanatın ve sanatçılarımızın yüzyılı olacak"

İstanbul'a Atatürk Kültür Merkezi'ni Ankara'ya da Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binasını kazandırarak önemli bir eksiği giderdiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, göreve geldiklerinde 42 olan kültür merkezi sayısını, 80 ilave ederek 122'ye çıkardıklarını söyledi.

Tiyatrodan operaya, sinemadan edebiyata, tezhipten minyatüre kadar her alanda sanatın ve sanatçıların yanında olduklarını dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Son düzenlemeyle kamu ve sanat kurumlarımızda görev yapan sözleşmeli sanatçılarımızın kadroya geçişleriyle ilgili gerekli adımları attık. Ayrıca dün gece yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla eğlence vergisi oranlarının tamamen sıfırlanmasını sağladık. Böylece sanatçılarımıza hak ettikleri imkanları sunmanın yanı sıra uzun yıllar boyunca kültür-sanat camiamızı tek düzene mahkum eden, kültür hayatımızı çölleştiren, ideolojik bağnazlığa da son verdik. Türkiye'nin kültür-sanat ikliminin son 20 yılda giderek zenginleşmesinin, daha evvel esamesi dahi okunmayan sanat dallarının başarıdan başarıya koşmasının sebebi işte budur. Halka tepeden bakan, sürekli milleti aşağılayan elitist zihniyet gerileyip, cumhur ile cumhuriyet arasındaki mesafe kapandıkça hamdolsun bundan ülkemizin kültür-sanat hayatı da olumlu etkilenmiştir.

  • Biz görevde olduğumuz sürece Allah'ın izni ile hiç kimse Türkiye'yi tekrar eski baskıcı, yasakçı günlerine geri döndüremeyecektir. İlhamını bu topraklardan alan, ülkesi, milleti ve tüm insanlığın istifadesi için eser üreten herkese destek olmayı sürdüreceğiz. Türkiye Yüzyılı inşallah bu açıdan sanatın ve sanatçılarımızın yüzyılı olacaktır. Cumhurbaşkanı olarak attığınız ve atacağınız her adımda yanınızda olduğumu bilmenizi istiyorum. Rabb'im yar ve yardımcınız olsun. Bu duygularla bir kez daha 2022 yılı Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödüllerini takdim edeceğimiz her biri birbirinden kıymetli hocalarımızı, üstatlarımızı, sanatçılarımızı canıgönülden tebrik ediyorum. Teşrifleriniz için sizlere teşekkür ediyor, hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum."

AA

Törenden notlar

Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri Töreni'nde ilk olarak ödülü almaya hak kazanan sanatçıların biyografileri izlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından ödüle layık görülen Ajda Pekkan, Süleyman Saim Tekcan, Yılmaz Erdoğan, Hayreddin Karaman, Varol Yaşaroğlu, Ömür Akkor, Yunus Emre Akkor, Tan Sağtürk, Hilmi Şenalp ve Sevan Bıçakçı'ya ödüllerini takdim etti.

Törene katılamayan sanatçılardan Ayla Algan'ın ödülünü Bilge Nur Gülkılık, Yavuz Bülent Bakiler'in ödülünü İmdat Avşar, Gülbün Mesara'nın ödülünü Semih İrteş, merhum Aşık Veysel'in ödülünü de Çiğdem Özer, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan aldı.

Erdoğan, gastronomi alanında ödül alan Ömür ve Yunus Emre Akkor kardeşleri barıştırdı. Kardeşlerin, aralarında bir daha dargınlık olmayacağına dair söz vermelerinin ardından Erdoğan, "Bundan sonra biriz, beraberiz, iriyiz, kardeşiz ve hep birlikte Türkiye'yiz." ifadesini kullandı.

Yunus Emre Akkor'un, 3 çocuğu olduğunu, kardeşinin de 3 çocuk yapması gerektiğini söylemesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisinin de 3 çocuk tavsiyesinde bulunduğunu hatırlattı.

Erdoğan, Ömür Akkor'un 3 çocuk için "tamam" demesinin ardından kardeşlerin babalarına dönerek, "Bu akşam burada sözü aldık. Sana da düşen, bir an önce hayırlı bir nasip ve evlendirelim. Ben de söz veriyorum, inşallah nikahında olacağım." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, ödül alan sanatçılar ve temsilcileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ödül törenine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş katıldı.

Ödül töreninde gülümseten anlar: ​Cumhurbaşkanı Erdoğan Ömür ve Yunus Emre Akkor kardeşleri barıştırdı

 OYNAT 01:39

Ödül töreninde gülümseten anlar: ​Cumhurbaşkanı Erdoğan Ömür ve Yunus Emre Akkor kardeşleri barıştırdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni'nde gastronomi alanında ödüle layık görülen Ömür ve Yunus Emre Akkor kardeşleri barıştırdı. Kardeşlerin sarılmasını isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Artık dargınlık yok tamam mı? Söz tamam mı? Bundan sonra biriz, beraberiz, iriyiz, kardeşiz ve hep birlikte Türkiye'yiz.' dedi.

 OYNAT 00:40

"Bu görevde olduğumuz sürece hiç kimse Türkiye'yi eski baskıcı yasakçı günlerine geri döndüremeyecektir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Biz bu görevde olduğumuz sürece hiç kimse Türkiye'yi eski baskıcı, yasakçı günlerine geri döndüremeyecektir' ifadelerini kullandı.

 

Bu haber 416669 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de karar günü! Yeni genel başkan belli oluyor! Meral Akşener'den veda konuşması.. 
İYİ Parti'de karar günü! Yeni genel başkan belli oluyor! Meral...
İYİ Parti'de karar günü! Yeni genel başkan belli oluyor! Meral Akşener'den veda konuşması.. 
İYİ Parti'de karar günü! Yeni genel başkan belli oluyor! Meral...