Dilan Polat ve Engin Polat operasyonunda yeni gelişme! Adliyeye sevk...

Dilan Polat ve Engin Polat operasyonunda yeni gelişme! Adliyeye sevk edildiler

Dilan Polat ile Engin Polat’ın emniyette verdiği ifadeler ortaya çıktı. Dilan Polat’ın sorgu sırasında ağladığı ve bütün şirket hareketlerinden eşi Engin Polat ile muhasebecilerin ilgilendiğini söylediği öğrenildi. Öte yandan Polat çiftinin aylık gelirlerinin 150 ile 200 bin lira olarak beyan ettikleri Engin Polat’ın suçlamaları kabul etmediği, çiftin adres değişikliğini ise çocuklarının okulları için yaptığını söylediği belirtildi.

04 Kasım 2023 - 11:01 - Güncelleme: 04 Kasım 2023 - 12:14

Engin ve Dilan Polat adliyeye sevk edildi! Beklenen gün geldi

Giriş Tarihi: 04.11.2023 Güncelleme Tarihi: 04.11.2023 

Son dakika: Dilan Polat ve Engin Polat soruşturmasında yeni gelişme

Son dakika haberleri... Dilan ve Engin Polat çifti ile beraber gözaltına alınan toplam 24 şüpheliden 18'inin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Toplu ve tek sıra halinde adliyeye sevk edildiler. Tutuklu yargılanmaya devam etmeleri bekleniyor. Öte yandan çiftin ifadeleri ortaya çıktı.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde 6 saati aşkın süredir sorgulanan Engin Polat ve eşi Dilan Polat çiftinin sorgusu 23.45’de tamamlandı. Yaklaşık 6 saat süren sorguda, Dilan Polat’a 26, Engin Polat’a da 40 sayfadan oluşan soru yöneltildi. Aralarında Dilan Polat, Engin Polat ve Sıla Doğu'nun da olduğu 18 kişi sabah erken saatlerde Anadolu Adliyesi’ne sevk edildi. Öte yandan Dilan Polat ile Engin Polat’ın emniyette verdiği ifadeleri ortaya çıktı. Dilan Polat’ın sorgu sırasında ağladığı ve bütün şirket hareketlerinden eşi Engin Polat ile muhasebecilerin ilgilendiğini söylediği öğrenildi.

Engin ve Dilan Polat adliyeye sevk edildi! Beklenen gün geldi“Kara Para Aklama, Vergi Usul Kanunu’na Muhalefet, Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak ve Resmi Belgede Sahtecilik” suçlarından operasyonla gözaltına alınan Engin Polat ve Dilan Polat’ın İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki yasal işlemleri tamamlandı. Engin Polat ve Dilan Polat, gözaltına alınan diğer şüphelilerle birlikte adliyeye sevk edildi.

Gözaltında bulunan güzellik merkezleri sahibi, internet fenomeni Dilan Polat ile eşi Engin Polat soruşturması Ankara'ya uzandı. Polat çiftinin paralarının Ankara'daki bir medikal firması üzerinden bazı kişilerin hesaplarına aktarıldığı tespit edildi.

Başkentte 4 kişi gözaltına alındı. İstanbul'da da 3 kişi daha gözaltına alındı ve böylece gözaltı sayısı 24'e yükseldi.

Ankara'da gözaltına alınan şüpheliler de İstanbul Emniyeti'ne getirilerek sorguya alındı. Mıstık olarak anılan Mustafa Özalp'in Polat çiftinin kara kutusu konumunda olduğu iddia edildi.

Dilan Polat ve Engin Polat'ın şirketlerinin Ankara'da bayilik verdiği Dipomed Medikal'den bir kişiye 1 milyon 800 bin lira aktarım yapıldığı tespit edildi.

Banka görevlileri durumu fark edince emniyete bilgi verdi. Dipomed Ankara Bayisi Gözde Bilgiç eşi İsmail Bilgiç, Mustafa Özalp ile Kübra Doğan gözaltına alındı.

Dilan Polat ve Engin Polat'a 6 saatte 66 sayfa soru soruldu! Adliyeye böyle sevkedildilerADLİYEYE SEVK EDİLDİLER
"Kara Para Aklama, Vergi Usul Kanunu'na Muhalefet, Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak ve Resmi Belgede Sahtecilik" suçlarından operasyonla gözaltına alınan Engin Polat ve Dilan Polat'ın İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki yasal işlemleri tamamlandı. Engin Polat ve Dilan Polat, gözaltına alınan diğer şüphelilerle birlikte adliyeye sevk edildi.

Engin Polat, Dilan Polat ve Sıla Doğu basın mensuplarının sorularına yanıt vermedi.

İFADELERİ ORTAYA ÇIKTI

Dilan Polat ile Engin Polat'ın emniyette verdiği ifadeleri ortaya çıktı. Dilan Polat'ın sorgu sırasında ağladığı ve bütün şirket hareketlerinden eşi Engin Polat ile muhasebecilerin ilgilendiğini söylediği öğrenildi. Öte yandan Polat çiftinin aylık gelirlerinin 150 ile 200 bin lira olarak beyan ettikleri, Engin Polat'ın suçlamaları kabul etmediği belirtildi.

66 SAYFALIK SORU

Dilan ve Engin Polat en son sorguya alındı. Mali Şube Müdürlüğü'nde yaklaşık 6 saat süren sorguda, Dilan Polat'a 26, Engin Polat'a da 40 sayfadan oluşan soru yöneltildi.

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIMLARI YAPAN KİM?

Gözaltına alındıktan birkaç saat sonra Dilan Polat'ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımlar sonrası emniyet harekete geçti.

Siber polis ekiplerinin yaptığı ilk belirlemelere göre, Polat'ın hesabından iddialara yanıt veren kişinin, kadın asistanı olduğu ortaya çıktı. Hesaptan yanıtlar verilmişti.

NELER OLMUŞTU?

Kara para aklama ve vergi kaçırma gibi suçlamalarla itham edilen Dilan ve Engin Polat çifti, MASAK'ın da devreye girmesiyle beraber inceleme altına alınmıştı.

MASAK tarafından hazırlanan raporda, tasfiye halindeki 5 firmadan aile bireylerine ait şirketlere sözde ticaret karşılığında sahte fatura kesilmesi yöntemiyle 200 milyon lira para girişi olduğu belirlenirken, paranın yine aile bireylerine ait şirketler arasında transfer edildiği, son aşamada ise Engin Polat'ın sahibi olduğu Milda Gayrimenkul isimli firmada toplanarak gayrimenkul ve çok sayıda araç alındığı tespit edildi.

Raporun ardından İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlatırken Polat çifti ve yakınlarının işlettiği 27 şirket ve sahiplerinin tüm mal varlıklarına tedbir konuldu.

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ederken, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube müdürlüğü ekipleri, Polat çiftinin Çekmeköy'deki evlerindeki ve Ataşehir'deki şirketlerindeki 14 aracı İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi'ne götürdü.

ŞÜPHELİ İŞLEMLER TEK TEK TESPİT EDİLDİ
Yaşanan bu gelişmeler tüm sıcaklığını korurken Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Dilan Polat - Engin Polat çifti hakkında yürütülen soruşturmaya ilişkin konuştu.

"İDDİANAMEYİ GÖRELİM"

Bakan Tunç, "MASAK'ın raporu var. Bu kişilere ve şirketlerine ait şüpheli işlemler tek tek tespit edildi. Adli kontrol ve gözaltı işlemleri yapıldı. Kendilerinin, yakınlarının ve şirketlerinin malvarlıklarına tedbir konuldu. Bu soruşturmayı bekleyelim ve hangi suçlarda muhatap olduklarını görelim. Soruşturma sonucunda iddianame ile hangi suçların işlendiği ortaya çıkacak" ifadelerini kullandı.

ÇİFTİN İFADELERİ ALINDI

Şüphelilere yönelik yürütülen soruşturmada zanlıların polisteki ifade işlemleri sürerken, Dilan ve Engin Polat'ın 17.20 sularında başlayan sorgusunun 23.45 itibariyle sona erdiği öğrenildi.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde ifadelerinde alınan çiftin sorgusu 6 saatten fazla sürdü.

Engin Polat ve Dilan Polat'ın da aralarında olduğu şüpheliler bugün sabah saat 07.30'da İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nden sağlık kontrolüne götürülecek ve ardından adliyeye sevk edilecek.

Öte yandan el konulan 23 aracın arasında bir Mercedes Benz, iki Audi, dört Ford, üç Wolksvagen, üç Fiat, üç Renault, iki Dacia, bir Hyundai, bir Honda, bir BMW, bir Porsche ve bir Ferrari olduğu öğrenildi.

Dilan Polat ve Engin Polat'a 6 saatte 66 sayfa soru soruldu! Adliyeye böyle sevkedildilerKara para aklama ve vergi kaçırma dahil ir dizi suçlamayla gözaltına alınan Dilan Polat ve Engin Polat çifti, emniyetteki sorgularının ardından İstanbul Çağlayan Adliyesi'ne sevk edildi. Dilan Polat ve Engin Polat'ın emniyetteki sorgusu 6 saat sürerken, kendilerine tam 66 sayfa soru yöneltildi. Dilan Polat'a 26 sayfa soru sorulurken, Engin Polat'a 46 sayfa soru yöneltildi.

Dilan Polat ve Engin Polat'a 6 saatte 66 sayfa soru soruldu! Adliyeye böyle sevkedildilerİstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde 6 saati aşkın süredir sorgulanan Engin Polat ve eşi Dilan Polat çiftinin sorgusu 23.45’de tamamlandı. Yaklaşık 6 saat süren sorguda, Dilan Polat’a 26, Engin Polat’a da 40 sayfadan oluşan soru yöneltildi. Aralarında Dilan Polat, Engin Polat ve Sıla Doğu'nun da olduğu 18 kişi sabah erken saatlerde Anadolu Adliyesi’ne sevk edildi. 6 kişinin sorgusu ise sürüyor.   Dilan Polat ve Engin Polat'a 6 saatte 66 sayfa soru soruldu! Adliyeye böyle sevkedildiler

Dilan'a 26, Engin'e 46 sayfa soru

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Dilan Polat operasyonunda ele geçen belgelerin incelenmesinin ardından dün sorguları tamamladı. Dilan ve Engin Polat en son sorguya alındı. Mali Şube Müdürlüğü’nde yaklaşık 6 saat süren sorguda, Dilan Polat’a 26, Engin Polat’a da 40 sayfadan oluşan soru yöneltildi.  Dilan Polat ve Engin Polat'a 6 saatte 66 sayfa soru soruldu! Adliyeye böyle sevkedildiler

Tüm suçlamaları reddettiler

CNN TÜRK muhabiri Merve Tokaz, Dilan-Engin Polat çiftinin sorguda kendilerine yöneltilen suçlamaları reddettiğini aktardı. Emniyetteki sorguları tamamlanan gözaltındaki Engin Polat, Dilan Polat ve Sıla Doğu'nun da aralarında bulunduğu 18 kişi, sağlık kontrolleri için Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi’ne götürüldü.

Bu haber 342464 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
AK Parti'de seçim muhasebesi! Yeni yol haritasında reform vurgusu! Strateji toplantısı gerçekleştirildi
AK Parti'de seçim muhasebesi! Yeni yol haritasında reform vurgusu!...
Başkan Erdoğan'ın sözleri dünyada böyle yankılandı: Dengeleyici bir rol oynuyor 
Başkan Erdoğan'ın sözleri dünyada böyle yankılandı:...