CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz’da...

CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da darbeye direnenlere 'zibidiler' demişti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 15 Temmuz hain darbe girişiminde sokağa çıkan vatandaşları skandal sözlerle hedef alarak "zibidiler" dedi. 15 Temmuz Derneği Özgür Özel'in skandal açıklamasının ardından harekete geçti.

28 Mart 2024 - 05:02

Kandil'e DEM FETÖ'ye merhem! 15 Temmuz'daki milli iradeye "Kot üstüne kefen çeken zibidiler" diyen eczacı çırağı Özgür Özel'e suç duyurusu 
Giriş Tarihi:27 Mart 2024, 21:22 Güncelleme 28 Mart 2024, 05:33
Özgür Özel, 15 Temmuz'da darbeye direnenleri 'zibidi' diyerek hedef aldı
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da darbeye direnenlere 'zibidiler' demişti
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da darbeye direnenlere 'zibidiler' demişti
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 15 Temmuz hain darbe girişiminde sokağa çıkan vatandaşları skandal sözlerle hedef alarak "zibidiler" dedi. 15 Temmuz Derneği Özgür Özel'in skandal açıklamasının ardından harekete geçti. 
15 Temmuz’da darbeye direnenleri ’zibidi’ dedi
CHP'nin 'çırak' statüsündeki genel başkanı Özgür Özel, 15 Temmuz'da demokrasi destanı yazan şehitlere ve gazilere hakaret etti. FETÖ'ye geçit vermeyen milli iradeyi 'kot üstüne kefen çeken zibidiler' olarak tanımladı. Özel'in haddini aşan bu küstah sözleri "CHP Genel Başkanı değil de sanki FETÖ sözcüsü konuşuyor" yorumlarını da beraberinde getirdi. Gelişme üzerine 15 Temmuz Derneği, Özgür Özel'le ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu. Bu gelişmeler ışığında TAKVİM, Özgür Özel'in kabarık FETÖ dosyasını açtı. Özel'in eczacılık yaptığı dönemden CHP koltuğuna oturduğu güne kadar FETÖ'ye alan açan eylem ve söylemlerde bulunması dikkatlerden kaçmadı.
Kandil’e DEM FETÖ’ye merhem! 15 Temmuz’daki milli iradeye Kot üstüne kefen çeken zibidiler diyen eczacı çırağı Özgür Özel’e suç duyurusu
PKK’nın siyasi uzantısı DEM ile ittifak yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel 15 Temmuz'da darbeye direnenleri 'zibidi' diyerek hedef aldı. Özgür Özel’in şehitleri hedef alan sözlerine tepkiler çığ gibi büyüdü. 15 Temmuz Derneği, Özgür Özel hakkında suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı..

Kandil’e DEM FETÖ’ye merhem! 15 Temmuz’daki milli iradeye Kot üstüne kefen çeken zibidiler diyen eczacı çırağı Özgür Özel’e suç duyurusu
Türkiye günler sonra yerel idarecilerini belirlemek için sandık başına gidiyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise peşi sıra imza attığı skandallarla gündemden düşmüyor.
Özel 15 Temmuz'da darbeye direnenleri 'zibidi' diyerek hedef aldı

15 TEMMUZ DESTANINI YAZANLARA HAKARET ETTİ: "KOT ÜSTÜNE KEFEN ÇEKEN ZİBİDİLER"

Özel partisinin Sarıyer mitinginde 15 Temmuz'da demokrasi destanı yazan şehitlere ve gazilere hakaret etti. Fetullahçı Terör Örgütü'ne geçit vermeyen milli iradeyi 'kot üstüne kefen çeken zibidiler' olarak tanımladı.

CHP'nin 'çırak' statüsündeki genel başkanı "Pahalı ayakkabılar, kotlar, üstünde markalı tişörtler olanlar ve Tayyip Bey çağrınca oraya dizilen kot üstüne perdelik kumaştan kefen çeken zibidiler değil, dedesi Çanakkale'de kefensiz yatanlar kurtarır bu memleketi" diyerek büyük bir küstahlığa imza attı.

Bunu da yaptı! Kandille DEM tutan Özgür Özel bölücü ittifakı perdelemek için 15 Temmuza dil uzattı: Rezil sözlerBunu da yaptı! Kandille DEM tutan Özgür Özel bölücü ittifakı perdelemek için 15 Temmuza dil uzattı: Rezil sözler

Üstelik bu Özgür Özel'in 15 Temmuz'daki milli iradeyi hedef alan ilk skandalı değil...

BU İLK SKANDALI DEĞİL!

Özel, 23 Ocak 2024 tarihli partisinin grup toplantısında "Bu ülkenin istiklaline göz dikenlerin karşısında Erdoğan söylüyor diye havaalanına gidip perdelik kumaştan kot üstüne kefen çekenler değil. Dedeleri Çanakkale'de, Conk Bayırı'nda kefensiz yatanlar var" demişti.



ÖZGÜR ÖZEL HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

15 Temmuz'daki milli iradeye "Kot üstüne kefen çeken zibidiler" diyerek hakaret eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e 15 Temmuz Derneği'nden sert tepki geldi.

Dernek, Özgür Özel hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Aziz Türk Milleti ve evlatları söz konusu Vatan olduğuda canlarından geçerek darbecileri ve darbecilerle alkış tutanları durdurmuşlardır. 15 Temmuz'da devletininin çağrısıyla Millet ile kol kola şehadete yürüyerek tanklara siper olan aziz şehitlerimizin aileleri ile birlikte şehitlere "zibidi" deme hadsizliğini gösteren, Fetullahçı teröristlere "inanç grubu" güzellemeleri yapan CHP Başkanı hakkında suç duyurusunda bulunmak ve basın açıklaması yapmak için 28.03.2024 Perşembe günü (yarın) saat : 12:00 da Bakırköy Adliyesinde buluşuyoruz" ifadelerine yer verildi.

Özgür Özel hakkında suç duyurusu!

Dosyası kabarık geçmişi karanlık | Takvim.com.tr CHPnin yeni genel başkanı Özgür Özelin dosyasını açtı! İşte manşet manşet detaylar...Dosyası kabarık geçmişi karanlık | Takvim.com.tr CHPnin yeni genel başkanı Özgür Özelin dosyasını açtı! İşte manşet manşet detaylar...

 

Tam da bu noktada Özgür Özel'in eczacılık yaptığı dönemden CHP koltuğuna oturduğu güne kadar FETÖ'ye alan açan eylem ve söylemleri akıllara geldi.



CHP'YE SIZAN FETÖ'CÜLERE KARŞI ÇIKAN ÜYEYE ÖLÜM TEHDİDİ
Eski CHP Paris Başkan Yardımcısı İrem Ertürk, partisinin yurtdışı örgütlenmesine FETÖ'nün sızdığını, bunun üzerine genel merkezi harekete geçirmek istediğini ancak Özgür Özel tarafından ölümle tehdit edildiğini açıkladı. Özel'in Paris'te FETÖ'cülerle seminer verdiğini dile getiren Ertürk, Muharrem İnce'ye çekilen 'kurultay' operasyonunu anlatıp Özel'in İnce'ye küfürler savurduğunu söyledi.

FETÖ'NÜN EN 'ÖZEL'İ
Özel'in FETÖ ile olan bağına dikkat çekmekte de fayda var...

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanı Özgür Özel'in MİT kumpası, 17-25 Aralık yargı darbesi ve 15 Temmuz 2016'daki alçak darbe girişiminin faili Fetullahçı Terör Örgütü tarafından parlatıldığı ortaya çıktı.

KIZI FETÖ'NÜN EĞİTİM ÜSSÜNDEN MEZUN
Özgür Özel'in kızı İpek Özel'in FETÖ'nün eğitim üssü olarak bilinen Yamanlar Koleji'nde eğitim gördüğü ve 2013 yılında okul tarafından düzenlenen bir yarışmadan ödül aldığı öğrenildi.

O dönem CHP milletvekili olan Özgür Özel'in de törene katıldığı belirtilirken, FETÖ'nün yayın organı Zaman Gazetesi'nde bu haberin Özgür Özel'i parlatmak için kullanıldığı görüldü.

YAMANLAR KOLEJİ FETÖ'DE BÜYÜK BİR ÖNEME SAHİP
Terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen grubuna bağlı ilk eğitim kurumlarından olan Yamanlar Koleji'nin örgüttü ayrı bir önemi var.

FETÖ'nün temellerinin bu okulda atıldığı ve yurt dışına çıkmadan önce Gülen'in "mahrem" görüşmeler yaptığı bu okulda, Fetullah Gülen'in alçıdan elinin olduğu özel bir odası da bulundu.

PARLATMA OPERASYONUNA TARAF DA DESTEK VERDİ
FETÖ'nün bir diğer yayın organı kapatılan Taraf Gazetesi'nin de Özel'i parlatma operasyonuna destek verdiği görüldü. 31 Mart 2015 tarihli Taraf Gazetesi'nde CHP'de yapılan ön seçimde gençlerin çıktığı belirtilirken, haber fotoğrafında bilinçli olarak Özgür Özel kullanıldı.

"ÖRGÜT ÖZGÜR ÖZEL ÜZERİNE ÇALIŞMA YAPMAYA BAŞLADI"
Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığı'na FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 2016'da ifade veren FETÖ'cü Enis Uludemir, FETÖ'nün özel yetiştirdiği isimleri eğitimine dair önemli bilgiler verdi.

Uludemir ifadesinde, her alanda olduğu gibi siyasi alanda da FETÖ/PDY örgütünün faaliyet gösterdiğini, özellikle Salihli ilçesinde eczacılık yapan Özgür Özel'in 2007'den itibaren FETÖ/PDY örgütü tarafından desteklenmeye başlandığını söyledi.

Uludemir, "Örgüt içerisinde bu desteklenme 'parlatma' olarak tabir edilmekteydi. FETÖ/PDY örgütü 2007'den itibaren Özgür Özel'e maddi ve manevi destekte bulunmuştur. Bu destek aracı vasıtasıyla Özgür Özel'e ulaştırılmaktaydı. Salihli Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Talat Zurnacı, MASİAD veya başkaca bir derneğe üye değildi. FETÖ/PDY Manisa örgütü Talat Zurnacı ile irtibata geçti ve bu iş için Özgür Özel'in uygun olduğunu belirtmesi üzerine örgüt Özgür Özel üzerine çalışma yapmaya başladı" itirafında bulundu.

ÖZEL'E İLGİYİ KONTROL ETMİŞLER
Örgüt içerisinde, "parlatma" olarak tabir edilen şekilde Özgür Özel'in halk nezdinde itibarının artırıldığını belirten Uludemir ifadesinde, Bu çalışmalar ile Özgür Özel CHP içerisinde yükselişe geçti. 2011 Genel Seçimlerinde Özgür Özel CHP'den Manisa milletvekili oldu.

MADDİ MANEVİ DESTEK VERİLDİ
2007 sürecinden sonra FETÖ/PDY örgütü Özgür Özel'e maddi ve manevi destek sağladı. Bu destek üzerine MASİAD Genel Sekreteri Hakan Yörükoğlu ile birlikte zaman zaman Salihli'deki CHP faaliyetlerine giderek Özgür Özel'e olan sempatiyi, ilgili kontrol etmeliydik. Bizzat Hakan Yörükoğlu da bana birebir Özgür Özel'in desteklendiğini, parlatıldığını, bu ismi Talat Zurnacı'nın önerdiğini söylemişti." 
dedi.

FETÖ'CÜLERİ ZİYARET ETMİŞTİ
Özgür Özel 2015'te Manisa'da yapılan FETÖ operasyonunda gözaltına alınanları ziyaret ederek açık destek vermişti.

Özel FETÖ'den 'cemaat' diye bahsederek şunları söylemişti:

Kamuoyunda çeşitli isimlerle anılan, FETÖ terör örgütü diye yetkililerin ifade ettikleri Manisa'daki bir inanç grubuna, bir cemaate, kendilerine 'Hizmet Hareketi' olarak ifade eden kişilere yapılmış operasyondan sonra bugün Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında olanları ziyaret ediyoruz, dört tanesiyle görüştüm yukarıda...

FETÖ'NÜN 17-25 ARALIK KUMPASINA DESTEK PAYLAŞIMLARI
Özgür Özel'in FETÖ tarafından düzenlenen 17-25 Aralık kumpası sürecinde de FETÖ'ye verdiği destek paylaşımları biliniyor. FETÖ argümanlarıyla hükümeti hedef alan Özel adeta FETÖ propagandası yapmıştı.

İşte o paylaşımlardan bazıları;

BYLOCK'TA ÖZGÜR ÖZEL
FETÖ'nün Manisa yapılanmasına yönelik operasyon günü olan 12 Kasım 2015'te FETÖ'nün "Gazete Mesulü" Murat Şimşek ile ED-Eğitim danışmanı Seyit Ahmet Akçalı arasında, Manisa'daki FETÖ operasyonu sonrasında Özgür Özel'in yaptığı çalışmalar şöyle anlatılmış:

"- Abi bugün daha çok Özgür Özel'le çalışıldı.

- 5 ayrı haber yapıldı.

- Abi yarın 'Halil Hoca'yla görüşelim' diyorlar.

- Hepsini teker teker gezdi.

- 0 53.. 423 .. .. (Ö. Özel'in telefon numarası)

- Abi, bütün abiler ve ablaları ziyaret etti."

Aynı gün, 12 Kasım 2015 günü Büyük Bölge Talebe Mesulü (BBTM) Tahsin Gündüz ile FETÖ mensubu İsmail Muslu arasındaki ByLock görüşmesi ise şöyle:

CHP Milletvekili Özel bugün gözaltına alınan 5 bayanı tek tek ziyaret ederek destek olmuştur. Kendilerini arayarak teşekkür edelim, destek olalım. 0 53.. 423 .. ..(Ö. Özel'in telefonu).

MİT MAHREM YAPILANMASI
FETÖ'cülerin Özgür Özel'e ilgisinin öncesi de var. Mesela, FETÖ'nün MİT Mahrem Yapılanması altında, 2013 yılında oluşturduğu "Siyaset Yapılanması"nın başında olan "Cafer" kod adlı Ahmet Hamdi Parlak ile Askeri Mahrem Yapı'dan Ali Topdağ, ByLock yazışmalarında Özgür Özel'den şöyle bahsediyor:

(Tarih: 27 Ağustos 2015)

- Manisa CHP Milletvekili Özgür Özel ile diyaloğumuz nasıl?

- Soma maden kazası ile ilgili bilgi notları var.

- Versek kullanır ve iyi de olur.

- Problemli bir ifade varsa çıkarıp verelim.

(Tarih 3 Eylül 2015)

- Kahvaltı bugün olmaz.

- ABD'den geldiğinizi söyledim, sizi görmek ister.

- O zaman akşam olur.

- Ona göre tekrar sor.

- Akşam saat kaç civarı diyeyim?

- '21'den sonra' dersin."

FETÖ'NÜN MANİSA YAPILANMASI
Manisa'daki FETÖ soruşturması dosyalarına göre; meğer FETÖ'cülerle Özgür Özel'in ilişkisi 2015'e değil, 2007 yılına kadar gidiyormuş.

Geçen hafta basına yansıyan Enis Uludemir isimli FETÖ mensubunun, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra kendiliğinden; önce Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'nda, sonrasında Turgutlu Cumhuriyet Savcılığı'nda "tanık" sıfatıyla verdiği ifadeler, FETÖ ile Özgür Özel'in ilişkisini gözler önüne seriyor.

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'na daha önce ildeki FETÖ'nün işadamı yapılanması hakkında bildiklerini anlatan Enis Uludemir, 31 Ekim 2016 günü de kendiliğinden Turgutlu Cumhuriyet Savcılığı'na gelerek FETÖ'nün Turgutlu ilçesindeki işadamı örgütlenmesi ve siyasetçilerle ilişkisiyle ilgili ayrıntıları itiraf etti.

ENİŞTESİ KARAKOÇ FETÖ YÖNETİCİSİ
2007-2009 yılları arasında MASİAD Yönetim Kurulu Üyesi olan lojistik şirketi sahibi Uludemir, 2009'dan sonra örgütle bağını kopardığını söyledi. Ailesinin FETÖ'nün kuruluşundan itibaren örgüt ile ilişkili olduğunu söyleyen Uludemir, FETÖ elebaşı Gülen'in en yakınında olan ve örgütün kurucularından Halil Karakoç'un da teyzesinin eşi olduğunu söyledi.

MASİAD'a üye olmasının da Halil Karakoç'un önerisiyle gerçekleştiğini söyleyen Uludemir, örgütün özel önem verdiği Turgutlu'nun, ilçe olmasına rağmen FETÖ içinde il yapılanması statüsünde olduğunu söyledi.

Uludemir'in CHP'li Özgür Özel ile ilgili anlattıkları ise şöyle: "FETÖ/PDY örgütü her alanda olduğu gibi siyasi alanda da faaliyet göstermektedir. Özellikle Salihli bölgesinde AK Parti'ye sempati az olduğu için CHP içinde örgüt yapılanması vardı. Bu kapsamda Salihli İlçesi'nde eczacılık yapan Özgür Özel'e maddi ve manevi destekte bulunulmuştur. Bu destek, aracı vasıtasıyla Özgür Özel'e ulaştırılmaktaydı. Örgüt içerisinde bu destekleme, 'parlatma' olarak tabir edilmekteydi.

Para kuleleri, villalar, 200 milyonluk trafik! Merkezinde Ekrem İmamoğlu var... Kazdıkça derinleşiyor!

Para kuleleri, villalar, 200 milyonluk trafik! Merkezinde Ekrem İmamoğlu var... Kazdıkça derinleşiyor!
CHP'deki para kuleleri skandalına ilişkin yürütülen soruşturma sürerken bir de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mal beyanında gizlediği villalar ile İBB'nin merkezinde olduğu 200 milyonluk para trafiği gündeme bomba gibi düştü. Verilen ifadeler kapsamında şaibenin merkezine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve yakın çevresinin olduğu netleşti. Ancak ortaya çıkan bu kirli para ağları buzdağının görünen kısmı olduğu skandalın daha da derinleşeceği iddia edildi. İşte detaylar...
Giriş Tarihi28 Mart 2024, 09:19 Güncelleme28 Mart 2024, 09:42


Para kuleleri, villalar, 200 milyonluk trafik! Merkezinde Ekrem İmamoğlu var... Kazdıkça derinleşiyor!

Türkiye günlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nde Ekrem İmamoğlu'nun yakın ekibinin merkezinde olduğu balya balya para sayma görüntülerini konuşuyor.

CHP'nin 'para kulesi' skandalında yeni görüntüler ortaya çıktı!

Soruşturma kapsamında Ekrem İmamoğlu'nun kasası olarak bilinen İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş, İmamoğlu İnşaat Genel Müdürü Tuncay Yılmaz, eski CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas, eski CHP İstanbul İl Başkanlığı Basın Danışmanı Can Poyraz, söz konusu binayı satan Ali Rıza Braka, avukatı Gökhan Taşkapan ve Eski İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu Şişli Belediyesi Başkan Yardımcısı Onur Öksel, Küçükçekmece Belediye Başkanı'nın oğlu Serdar Çebi ve Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Melih Morsünbül ve Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç savcılığa ifade verdi.

Ekrem İmamoğlu'nun avukatı ve CHP milletvekili Turan Taşkın Özer'in de ifade vermesi bekleniyor.

Balya balya skandal |CHPli Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın danışmanı Melih Morsünbül de işin içinde: Rüşvet suçundan hapsi istenmiştiBalya balya skandal |CHPli Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın danışmanı Melih Morsünbül de işin içinde: Rüşvet suçundan hapsi istenmişti

İFADELER ORTAYA ÇIKARDI: İMAMOĞLU'NUN ADAMLARI İŞİN MERKEZİNDE
İfadeler kapsamında paranın bir kısmının İmamoğlu'nun yakın adamı Turan Taşkın Özer tarafından verildiği İmamoğlu'nun kasası Fatih Keleş ve İmamoğlu İnşaat'ın Müdürü Tuncay Yılmaz tarafından taşındığı ortaya çıktı.

İmamoğlu İnşaat'ın Gene Müdürü Tuncay Yılmaz'ın ifadesi alındı İmamoğlu İnşaat'ın Gene Müdürü Tuncay Yılmaz'ın ifadesi alındı

İMAMOĞLU'NUN MÜDÜRÜNÜN ORADA NE İŞİ VAR?
22 Mart'ta ifade veren Canan Kaftancıoğlu bina alışverişinde usulsüzlük yapıldığını itiraf ederek Ekrem İmamoğlu'nun müdürü Tuncay Yılmaz'ın para trafiğinin içinde olmasına anlam veremediğini söyledi. Kaftancıoğlu, "Tuncay Yılmaz'ın neden ve hangi amaçla orada olduğuna dair en ufak bir ilgim ve fikrim yoktur. Kendisini tanımam. Tuncay Yılmaz'ın orada olması bana da garip gelmiştir." dedi.

Canan Kaftancıoğlu para kuleleri skandalında ifade verdi: Ekrem İmamoğlunun müdürü Tuncay Yılmazın orada ne işi var? Vergi kaçırdık itirafıCanan Kaftancıoğlu para kuleleri skandalında ifade verdi: Ekrem İmamoğlunun müdürü Tuncay Yılmazın orada ne işi var? Vergi kaçırdık itirafı

 

Son olarak dün(27 Mart) ifade veren Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç Ali Kılıç, 2019'da CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın başlattığı "Bir Tuğla da Sen Koy" bağış kampanyasına 50 bin TL bağış yaptığını, samimi arkadaşlarından da bağışa katkı sağlamak için ricada bulunduğunu iddia etti. Kendisinde toplanan bağış paralarıyla ilgili bir belge olmadığını söyleyen Kılıç, "Bugüne kadar da yapmış olduğum bağışı belgeleyen herhangi bir makbuz tarafıma iletilmedi" dedi. "Kampanyanın başlatılmasında ve paraların toplanmasında sorumluluk CHP İstanbul İl Başkanlığı'na aittir" diyen Kılıç topu eski CHP il Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na yıktı.

CHPdeki para sayma görüntülerinde yeni gelişme! Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıçın ifadesi ortaya çıktı! İhaleyi Canan Kaftancıoğluna yıktıCHPdeki para sayma görüntülerinde yeni gelişme! Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıçın ifadesi ortaya çıktı! İhaleyi Canan Kaftancıoğluna yıktı

 

"KÜLTÜR A.Ş.'NİN PARALARI 6 AY BOYUNCA TUNCAY YILMAZ'A TAŞINDI"
Kayıt dışı para soruşturmasının tek tanığı iş adamı Hasan Şentürk ise İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na teslim ettiği ses kaydında Karsal Örme isimli şirketin sahibi Hüseyin Köksal şoförü Servet Aydın'ın anlatımları olduğunu söyledi.

Hasan Şentürk, 2019 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketi Kültür A.Ş.'den alınan paraların CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat tarafından tahsis edilen çakarlı milletvekili aracıyla 6 ay boyunca İmamoğlu İnşaat'ın Genel Müdürü Tuncay Yılmaz'a taşındığını iddia etti. Şenyurt para trafiğinin 200 milyonu bulduğunu söyledi.

Son dakika: CHPdeki balya balya para skandalında yeni perde! İşin ucu Özgür Karabata mı uzanıyor? Çakarlı araçla Kültür A.Ş.den 6 ay boyunca çanta çanta paraSon dakika: CHPdeki balya balya para skandalında yeni perde! İşin ucu Özgür Karabata mı uzanıyor? Çakarlı araçla Kültür A.Ş.den 6 ay boyunca çanta çanta para

GİZLENEN VİLLALAR
Son olarak CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mal beyanından mülk kaçırma oyunu tescillendi. İmamoğlu'nun Sarıyer Emirgan'da yaklaşık 1,5 milyar TL (50 Milyon Dolar) değerinde 3 villası olduğu ve bunları mal beyanında göstermediği ortaya çıktı. İmamoğlu İnşaat'ın müdürü Tuncay Yılmaz'ın paradan kule skandalında olduğu gibi bu skandalda da başrolde olması dikkatlerden kaçmadı. Gelişme üzerine köşeye sıkışan İmamoğlu, "Oradaki mülkümüz de İmamoğlu İnşaat'ın üzerindedir" diyerek mal beyanında yer almayan 1,5 Milyar TL değerindeki 3 villaya sahip olduğunu kabul etti.

İmamoğlu familyasının mal beyanından kaçırdığı 3 villanın İBB kasasından alındığı ortaya çıktı! Akçeli para trafiği girift ilişkiler ağı...İmamoğlu familyasının mal beyanından kaçırdığı 3 villanın İBB kasasından alındığı ortaya çıktı! Akçeli para trafiği girift ilişkiler ağı...

CHP'de dönen bu kirli para ilişkilerinin merkezinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve yakın çevresinin olması dikkat çekti.

"DERİNLEŞTİKÇE VAHİM BİR TABLO ORTAYA ÇIKACAK"
Konuyu köşesine taşıyan Sabah Yazarı Mahmut Övür, ortaya çıkanların sadece buzdağının görünen kısmı olduğuna dikkat çekerek, "Derinleştikçe ve paranın izi sürüldükçe çok daha vahim bir tablo çıkacak." dedi.

Övür şu ifadeleri kaleme aldı:

"Yerel seçimlere birkaç gün kaldı. Ortalık toz duman. Bir yanda İstanbul seçimlerini kirleten "paradan kule yapma" görüntüleri diğer yanda İBB Başkanı ve adayı Ekrem İmamoğlu'nun mal beyanında göstermediği 50 milyon dolarlık üç villa meselesi...

İkisi de sadece buzdağının görünen kısmı... Derinleştikçe ve paranın izi sürüldükçe çok daha vahim bir tablo çıkacak. En önemlisi de yeni nesil bir siyasetçinin "para gücüyle" siyaseti şekillendirme operasyonunun arka planı aydınlanacak. Bu gerçek çok değil, altı ay önce CHP İstanbul il kongresi ve CHP olağanüstü kurultayıyla sokağa yansımaya başladı.

O günlerde, partide başlayan genel başkanlık tartışmalarına ilişkin, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sanki bugünleri haber verircesine şöyle diyordu:

"Partinin ilkelerine bağlı, geçmişi temiz biri çıksa hemen bırakırım"
Kimi kastettiği açıktı ve onun "temiz" olmadığını söylüyordu. Sonra bir adım daha attı ve CHP'ye yönelik medya kuşatmasının arkasında da aynı gücün olduğunu ima etti:

"Köşe yazarları üzerinden parti içi meseleler tartıştırılıyor. Ben kimin nereden ne kadar maaş aldığını iyi biliyorum"
Gördüğünüz gibi para gücüyle siyaseti yönlendirme meselesi daha o günlerde konuşulmaya başladı. Sonrası malum, siyaset delege satın alma iddialarıyla çalkalandı. Şimdi bu, "para kuleleri" ve milyon dolarlık villa meselesiyle daha da büyüdü. Bütün bunlar da sadece buzdağının görünen kısmı...

İşin hiçbir yasal dayanağı olmadığını da bizzat o dönem CHP'nin mali işlerden sorumlu genel başkan yardımcısı Bülent Kuşoğlu, gazeteci Nuray Başaran'a açıkladı:

"Parti için açılmış ve toplanmış bir kampanya paramız da bağış hesabımız da yok. Elden bağış bile olsa bu 15 milyon liranın o dönemin en üst limiti olan 50-55 bin liralık makbuzu olmak zorunda. Kaldı ki banka kayıtları da yok."

Ortada ne kampanya var, ne bağış hesabı, ne de makbuz.
Peki o paralar nasıl toplanmış?

İşin bamteli tam da burası. Ortada siyasi partiler yasasına göre bir kampanya olmadığı gibi bağışlar da yasaya göre değil, keseye (ihaleye) göre olmuş... CHP'nin Şişli ve Maltepe Belediye başkanlarının gönderdikleri 200-300 bin TL gibi paralara bakılırsa esas büyük para İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden gelmiş. Bu yüzden "para kuleleri" dahil her olayda İmamoğlu'nun siyasi yol arkadaşı "kafa koparan" Fatih Keleş'i, "kara kutu"su Tuncay Yılmaz'ı ve milletvekili Turan Taşkın Özer'i görüyoruz. Paranın izi sürülse, son 5 yılda İstanbul'da bu ekibin siyaseti "para" gücüyle nasıl dizayn ettiği ortaya çıkacak.

En son İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı kayıt dışı para soruşturması kapsamında "tanık" sıfatıyla ifade veren iş adamı Hasan Şenyurt, 200 milyonluk bir başka para trafiğinin ses kaydını savcıya dinlettiğini belirtiyor ve şöyle diyordu:

"Bu para kayıt dışı para. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yani milletin parası. Bu para CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat'ın işadamı Hüseyin Köksal'a verdiği çakarlı milletvekili arabasıyla taşıdığını biliyorum."

CHPdeki para sayma görüntülerinde yeni iddia! İş insanı Hasan Şenyurt: Sistemin içinde FETÖ prensi de var! Mafyalara ihale veriliyorCHPdeki para sayma görüntülerinde yeni iddia! İş insanı Hasan Şenyurt: Sistemin içinde FETÖ prensi de var! Mafyalara ihale veriliyor
CHP'deki para sayma görüntülerinde yeni iddia! İş insanı Hasan Şenyurt: Sistemin içinde FETÖ prensi de var! Mafyalara ihale veriliyor

İnanılır gibi değil, bu skandal siyasi pişkinlikle atlatılır mı bilemem ama vatandaş olup bitenleri sessizce izliyor ve not ediyor.
İstanbullunun nasıl vahim bir tablo ile karşı karşıya kaldığını ve nasıl tepki vereceğini de CHP'den istifa eden Gürsel Tekin söylüyor:
"Bunlar değişimci değil çürümüş adamlar. Onlara ne destek olacağım!"

İmamoğlu yıpratma operasyonuna başladı! Ekremci medyada Mansur Yavaş PKKlılara ihale verdi haberleri: ABBdeki akçeli işler ifşa olduİmamoğlu yıpratma operasyonuna başladı! Ekremci medyada Mansur Yavaş PKKlılara ihale verdi haberleri: ABBdeki akçeli işler ifşa oldu

Özgür Özel, 15 Temmuz'da darbeye direnenleri 'zibidi' diyerek hedef aldı
PKK’nın siyasi uzantısı DEM ile ittifak yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel 15 Temmuz'da darbeye direnenleri 'zibidi' diyerek hedef aldı. Özgür Özel’in şehitleri hedef alan sözlerine tepkiler çığ gibi büyüdü. 15 Temmuz Derneği, Özgür Özel hakkında suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı.


Özgür Özel, 15 Temmuz’da darbeye direnenleri ’zibidi’ diyerek hedef aldı14-24 Mayıs seçimlerinden yenilgiyle çıkan CHP savrulmaya devam ediyor. Ekrem İmamoğlu'nun parayla aldığı delegelerin oylarıyla Kurultay'da Genel Başkanlık koltuğuna oturan Özgür Özel ilk iş olarak Kandil'den talimat alan DEM ile kent uzlaşı adı altında ittifak kurdu. CHP listelerinden Meclis Üyesi olma hayali kuranlar ittifakı itiraf ederken Özgür Özel her geçen gün bir skandala imza atıyor.

SKANDALA İMZA ATTI

CHP İstanbul İl Binası için "paradan kuleler" yapılırken Ekrem İmamoğlu Emirgan'daki 3 kaçak villası ile ortalıkta dolaşırken vergi kaçırıldığını söyleyen Özgür Özel hiç utanmanda 15 Temmuz'da sokağa çıkanları hedef aldı ve onlara "Zibidi" dedi.

DARBE SEVİCİ SÖYLEM

Özgür Özel geçtiğimiz günlerde, "Gecenin 3'ünde telefon çalsın, darbe oluyor desinler, ayağa kalkar fırlarım. Ama derlerse ki gençler yapıyor. Ama bütün partideki gençler. 40 yaşın üzerindeki bütün siyasiler tasfiye olacak, 40 yaşın altındakiler. Ben o darbeye teslim olurum" demişti.

DARBEYE DİRENENLERE "ZİBİDİ" DEDİ

Özgür Özel terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı olan ve Kandil'den gelen talimatlarla hareket eden DEM'e peşkeş çektiği Esenyurt ortadayken şu skandal sözleri kullandı:

"Tayyip Erdoğan merak etmesin. Bir gün yeniden beka sorunu olursa, o çağırdı diye havaalanına ciplerle giden, cipten inen, altındaki pahalı ayakkabı, lüks kot pantolon, markalı sweatshirtlerle durup da Tayyip Bey gelince perdelik kumaştan yalandan kefen giyen 7 zibidi beka sorununu çözmez. O gün bir beka sorunu ortaya çıkarsa kot üstüne perdelik kumaştan kefen çekenler kurtaramaz."

ÇOK BÜYÜK KÜSTAHLIK

Bu sözlere tepki gösteren A Haber spikeri Hikmet Öztürk, "Eğer Özgür Özel 15 Temmuz gecesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu ülkenin kurtarılması için demokrasimize ve milletimize sahip çıkmak için vatandaşları çağırdığında havalimanına akın akın giden gençleri ve insanları hedef alarak söylemişse büyük bir küstahlık yapmıştır." dedi.

ORADA ŞEHİT DÜŞENLER VAR

Hikmet Öztürk sözlenin devamında, "Bu insanlara zibidi diyor. Eğer öyle söylemişse burada şehit olanlar var. Bilindiği gibi 15 Temmuz Hatıra Müzesi var. Orada o gece şehit olanların ayakkabıları sergileniyor. Bunların içinde markalı olan ayakkabı da olabilir. Üzerinde kaliteli kıyafeti olan insanlar da yani parası olan insanlar da "ben kendimi kurtarımım" demeden gittiler ve bu vatanı kurtarmak için kendi canlarını verdiler.

BAYRAK DALGALANIYORSA...

İşte Özgür Özel buraya gidenlere zibidi diyor. Biz burada belki onları hedef almamıştır diye iyi niyette bulunalım Ama en kötü ihtimalle o söylediği zibidi yenilir yutulur değil. O zibidi diye ifade ettiği kişiler bu vatanını evladı ve bekası için oradaydılar. Biz şu anda bu vatanda mutlu şekilde yaşıyorsak ve en azından üzerimizde dalgalanan bir bayrak varsa o gece hayatını kaybeden şehitlerimiz sayesindedir."

15 TEMMUZ DERNEĞİ'DEN SUÇ DUYURUSU

Özgür Özel'in darbeye direnenlere karşı kullandığı skandal sözlerden sonra 15 Temmuz Derneği bir açıklama yaptı ve suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı.
15 Temmuz Derneği'nin yaptığı açıklama şöyle:

"Aziz Türk Milleti ve evlatları söz konusu Vatan olduğunda canlarından geçerek darbecileri ve darbecilerle alkış tutanları durdurmuşlardır. 15 Temmuz'da devletininin çağrısıyla millet ile kolkola şahadete yürüyerek tanklara siper olan aziz şehitlerimizin aileleri ile birlikte şehitlere "zibidi" deme hadsizliğini gösteren, Fettullahçı teröristlere "inanç grubu" güzellemeleri yapan CHP Başkanı hakkında suç duyurusunda bulunmak ve basın açıklaması yapmak için 28.03.2024 Perşembe günü (bugün) saat : 12:00 da Bakırköy Adliyesinde buluşuyoruz.15-temmuz.net haberleri

15 Temmuz’da darbeye direnenleri ’zibidi’ dedi15 Temmuz’da darbeye direnenleri ’zibidi’ dedi15 TEMMUZ'DA DARBEYE DİRENENLERİ 'ZİBİDİ' DEDİ

Bu haber 101570 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Erdoğan'ın sözleri dünyada böyle yankılandı: Dengeleyici bir rol oynuyor 
Başkan Erdoğan'ın sözleri dünyada böyle yankılandı:...
36 bin sözleşmeli sağlık personeline istihdam! Resmi Gazete'de yayımlandı
36 bin sözleşmeli sağlık personeline istihdam! Resmi Gazete'de...