Antalya’da dehşet dolu anlar! Teleferik kabini düştü: Ölü ve...

Antalya'da dehşet dolu anlar! Teleferik kabini düştü: Ölü ve yaralılar var | Başkan Erdoğan yakın takipte: Tüm yönleriyle soruşturuluyor

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde dün akşam saatlerinde teleferik kabini düştü. Korkuınç olayda 1 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi de yaralandı. 15 kabinden 128 kişi tahliye edildi. 43 kişinin ise kurtarma yoğun bir şekilde devam ediyor.

13 Nisan 2024 - 10:09 - Güncelleme: 13 Nisan 2024 - 10:58

Antalya'da dehşet dolu anlar! Teleferik kabini düştü: Ölü ve yaralılar var | Başkan Erdoğan yakın takipte: Tüm yönleriyle soruşturuluyor

Giriş Tarihi: 12.04.2024 Güncelleme Tarihi: 13.04.2024 

Antalya’da teleferik faciası: Ölü ve yaralılar var | Başkan Erdoğan yakın takipte: Tüm yönleriyle soruşturuluyor | SON DURUM

Antalya'daki teleferik faciasında zamanla yarış! Bakan Yerlikaya son durumu paylaştı 

Antalya'daki teleferik faciasında zamanla yarış! Bakan Yerlikaya son durumu paylaştı

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde dün akşam saatlerinde teleferik kabini düştü. Korkuınç olayda 1 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi de yaralandı. 15 kabinden 128 kişi tahliye edildi. 43 kişinin ise kurtarma yoğun bir şekilde devam ediyor.  

Antalya’da dehşet dolu anlar!Antalya'da dün (12 Nisan) Büyükşehir Belediyesi'ne ait teleferiğin direklerinden biri yerinden koparak kabine çarptı. Kabinin tabanının kopmasıyla içerisinde bulunan 8 kişi metrelerce yükseklikten yere düştü. Kazada kabinde bulunanlardan 1 kişi yaşamını yitirirken 10 kişi de yaralandı. Ölen ve yaralanan kişilerin kimlikleri belli olurken, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kentteki teleferik kazası nedeniyle havadaki kabinlerde mahsur kalanlardan 112 kişinin kurtarıldığını bildirdi. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada ise Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın tüm gelişmeleri yakından takip ettiği, konu hakkında ilgili bakanlıklardan ve Valilikten anlık bilgi aldığı bildirildi. İşte olay yerindeki son durum...

Korku dolu anlar! Antalya’da teleferik kabini düştü: Ölü ve yaralılar var

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait teleferik hattındaki demirlerden biri yerinden koparak, kabinlerden birine çarptı. Metrelerce yüksekten düşen kabinde bulunan 8 kişiden 1'i hayatını kaybetti, 7 kişi de yaralandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Antalya'daki teleferik kazasında kurtarma çalışmalarının aralıksız sürdüğünü ve asılı kalan 14 kabindeki 87 kişinin başarıyla tahliye edildiğini açıkladı. Kentteki teleferik kazası nedeniyle havadaki kabinlerde mahsur kalanlardan 112'sinin kurtarıldığı bildirildi.

Antalya’da dehşet dolu anlar! Teleferik kabini düştü: Ölü ve yaralılar var | Başkan Erdoğan yakın takipte: Tüm yönleriyle soruşturuluyorAntalya'nın Merkez Konyaaltı ilçesinde bulunan ve Antalya Büyükşehir Belediyesinin bir şirketine ait olan 605 rakımlı Tünektepe Teleferik ve Sosyal Tesisleri'nde sefer halinde olan teleferikte kabinlerden biri henüz bilinmeyen bir sebeple düştü.

ÖLÜ VE YARALILAR VAR

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye sağlık ekibi yönlendirilirken, ölü ve yaralıların olduğu öğrenildi.

Ekiplerin kabine ulaşmak için çalışmaları devam ederken Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, kalkış noktasına yakın bölgedeki kabinlerde bulunan vatandaşları kabinlerden indirip güvenli alana bırakıyor.

ANTALYA'DA TELEFERİK FACİASI! MAHSUR KALANLARI KURTARILMA ANI


Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanan Antalya'daki Tünektepe Teleferik Tesisi'nde direklerden birisi henüz belirlenemeyen nedenle devrildi. Devrilen direğe çarparak parçalanan kabindeki 8 kişi kayalık alana düştü. 1 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı. Metrelerce yüksekte asılı kalan kabinlerdeki onlarca kişiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor. Mahsur kalanların kurtarılma anları A Haber kameralarına yansırken detayları muhabirimiz Ahmet Çelik aktardı.

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA: 15 KABİNDEKİ 98 KİŞİ BAŞARIYLA TAHLİYE EDİLMİŞTİR
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde meydana gelen teleferik kazasında 15 kabindeki 98 kişinin kurtarıldığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde teleferikte mahsur kalan vatandaşları kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Yerlikaya açıklamasında," Sahil Güvenlik Komutanlığına ait 4 helikopter kurtarma çalışmalarında aktif olarak görev yapmaktadır. Gece arama kurtarma çalışmalarını kolaylaştırmak için bölgeye aydınlatma ekipmanları sevk edilmiştir. Bölgeye AFAD, jandarma, emniyet, sahil güvenlik, UMKE, STK ve itfaiye ekiplerinden toplam; 543 arama kurtarma personeli, 7 helikopter, 1 askeri kargo uçağı, 108 araç, 6 ambulans ile drone görevlendirilmiştir. Kurtarma çalışmaları profesyonel ekiplerimiz tarafından titizlikle sürdürülmektedir. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir" ifadelerini kullandı.

ANTALYA VALİLİĞİNDEN TELEFERİK KAZASINA İLİŞKİN AÇIKLAMA:
Antalya Valiliği, kentteki teleferik kazası nedeniyle havadaki kabinlerde mahsur kalanlardan 96'sının kurtarıldığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, 07.00 itibarıyla 96 vatandaşın ekiplerce tahliye edildiği belirtildi.

Açıklamada, havada asılı bulunan 9 kabinde tahliye çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.

Öte yandan, kabinden kurtarılarak helikopterle Antalya Sahil Güvenlik Komutanlığı'na getirilen vatandaşlardan Baki Deraş, gazetecilere, 10 saate yakın mahsur kaldığını belirterek, "Her şey güzel geçti. Allah devletimize zeval vermesin." dedi.

AFAD: TELEFERİKTE MAHSUR KALAN VATANDAŞLARDAN 87'Sİ KURTARILDI
AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklama, Antalya'da 1 kişinin hayatını kaybettiği 7 kişin yaralandığı kazada, faaliyeti durdurulan teleferik hattındaki kabinlerde 87 kişinin kurtarıldığını bildirdi. Çalışmaların devam ettiği kaydedildi.

AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, teleferik kazasında mahsur kalan vatandaşların kurtarılmasına yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. Hava kararmasına rağmen ara verilmeden yapılan çalışmalarda 87 kişinin kurtarıldığı belirtilerek, "Tünektepe mevkiinde bulunan teleferik vagonunun havada asılı kalması üzerine mahsur kalan vatandaşlarımızı kurtarma çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Olayda 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 7 vatandaşımız yaralanmıştır. Asılı kalan 14 kabindeki 87 kişi başarıyla tahliye edilmiştir" denildi.

KURTARMA ÇALIŞMALARINA 543 PERSONEL KATILDI

AFAD'ın açıklamasında gece boyunca sürdürülen çalışmalarda toplam 543 arama kurtarma personelinin görev yaptığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Sahil Güvenlik Komutanlığına ait 4 helikopter kurtarma çalışmalarında aktif olarak görev yapmaktadır. Gece arama kurtarma çalışmalarını kolaylaştırmak için bölgeye aydınlatma ekipmanları sevk edilmiştir. Bölgeye AFAD, jandarma, emniyet, sahil güvenlik, UMKE, STK ve itfaiye ekiplerinden toplam; 543 arama kurtarma personeli, 7 helikopter, 1 askeri kargo uçağı, 108 araç, 6 ambulans ile drone görevlendirilmiştir. Kurtarma çalışmaları profesyonel ekiplerimiz tarafından titizlikle sürdürülmektedir. Gelişmeleri takip ediyoruz."

"PATLAMA SESİ DUYDUK"

Teleferikten inen bir vatandaş, bir patlama sesi duyduklarını ve şiddetli şekilde sarsıldıktan sonra teleferiğin durduğunu, ne olduğunu henüz bilemediklerini söyledi.

İŞTE OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER

Yaşanan faciaya ilişkin olay yerinden ilk görüntüler...

ÇOK SAYIDA KİŞİ MAHSUR KALDI

Bu arada, kazanın ardından teleferik sisteminin durması nedeniyle havadaki kabinlerde çok sayıda kişi mahsur kaldı.

Mahsur kalan kişilerin güvenli bir şekilde aşağı indirilmesi için de çalışma yapıldığı ve çevre illerdeki kurtarma ekiplerinden destek istendiği bildirildi.

KİMLİKLERİ TESPİT EDİLDİ

Bölgeye ulaşan ekipler, Memiş Gümüş'ün (54) yaşamını yitirdiğini, Özlem Şahin, Kaan Akgün, Fatih Gümüş, Keziban Çapar Gümüş, Lütfullah Kerim Gümüş, Herdem Eyüpoğlu ve Kırgızistan uyruklu Akmaral Abdyldaeva'nın yaralandığını belirledi.

BAKAN YERLİKAYA'DAN İLK AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Sarısu-Tünektepe teleferik hattını taşıyan direklerden birinin devrilmesi sonucu vagonlardan biri kayalık bölgeye düşmüş; teleferikte bulunun 1 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetmiş, 7 kişi ise yaralanmıştır. AFAD ve Antalya Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri kurtarma çalışmalarını yürütürken, Sahil Güvenlik helikopterimiz vagonda mahsur kalan 5 kişiyi tahliye etmiş; 2 yaralının da tahliye çalışmaları devam etmektedir" dedi.


İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından, Antalya'da meydana gelen teleferik kazasına ilişkin yaptığı açıklamada, "Sarısu-Tünektepe teleferik hattını taşıyan direklerden birinin devrilmesi sonucu vagonlardan biri kayalık bölgeye düşmüş; teleferikte bulunun 1 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetmiş, 7 kişi ise yaralanmıştır. AFAD ve Antalya Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri kurtarma çalışmalarını yürütürken, Sahil Güvenlik helikopterimiz vagonda mahsur kalan 5 kişiyi tahliye etmiş; 2 yaralının da tahliye çalışmaları devam etmektedir" dedi.


Bakan Yerlikaya, gece uçuş kabiliyetine sahip bir Jandarma helikopterinin ise 25 kabinde bulunan toplamda 184 kişinin tahliyesi için saat 20.00'de Aydın'dan kaza yerine intikal etmek için havalandığını belirterek, "Antalya'da çalışmaları koordine etmek üzere Arama Kurtarma Daire Başkanımız 20 kişilik Dağcı ekibiyle birlikte helikopterle bölgeye hareket etmiştir. Olaya; Antalya İl AFAD, İtfaiye, 112 Sağlık, UMKE, Emniyet ve 2 sahil güvenlik helikopteri ile toplam 110 kişiyle müdahale edilmektedir. Ayrıca Bursa İl AFAD ve JAK'tan 30 profesyonel Dağcı ekibiyle; Erzurum İl AFAD ve JAK'tan 25 dağcı ekibinin havayolu ile bölgeye sevki sağlanıyor" ifadelerini kullandı.


Bakan Yerlikaya, hayatını kaybeden vatandaş için Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar dilediğinde bulundu.

AFAD'DAN FACİAYA İLİŞKİN AÇIKLAMA: KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRDÜRÜLMEKTEDİR

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Antalya'daki teleferik kazasında 18 kişinin tahliye edildiğini ve kurtarma çalışmalarının profesyonel ekipler tarafından sürdürüldüğünü bildirdi.

AFAD'ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, bugün saat 17.28 sıralarında Antalya'nın Tünektepe mevkisinde bulunan teleferik vagonunun havada asılı kaldığı bilgisinin alındığı belirtildi.

Olayda, 1 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin ise yaralandığı aktarılarak, yaralılara ilk müdahalenin sağlık ekiplerince gerçekleştirildiği ve helikopterle hastaneye sevk edildikleri bildirildi.

Çalışmaları koordine etmek üzere AFAD Başkanı Okay Memiş ile iki daire başkanının olay yerine ulaştığı belirtilen paylaşımda, "Kurtarma çalışmaları AFAD, itfaiye, 112 Sağlık, UMKE, emniyet, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve STK ekiplerimizden, 150 personel, 2 Sahil Güvenlik helikopteri ile aralıksız devam etmektedir." ifadelerine yer verildi.

Çalışmalara destek vermek üzere Ankara, Erzurum, Bursa ve Afyon'dan 8️0️ profesyonel dağcı ekibi, 4️ helikopter ve 1 askeri kargo uçağının bölgeye görevlendirildiği belirtilen paylaşımda, şu ifadelere yer verildi:

"18 vatandaşımız tahliye edilmiş olup kurtarma çalışmaları profesyonel ekiplerimiz tarafından sürdürülmektedir. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına baş sağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz. Gelişmeleri takip ediyoruz."

Paylaşımda, kurtarma çalışmalarına ilişkin fotoğraf ve görüntülere de yer verildi.

BAŞKAN ERDOĞAN YAKIN TAKİPTE!

İletişim Başkanı Fahrettin Altun: Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde devrilen teleferik direğine çarpan kabininin parçalanması sonucunda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Kaza sonrası mahsur kalan 184 vatandaşımızın tahliyesi için İçişleri Bakanlığımız yoğun bir çalışma yürütmektedir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu elim hadiseyle ilgili tüm gelişmeleri yakından takip etmekte, konu hakkında ilgili bakanlıklardan ve Valiliğimizden anlık bilgi almaktadır.

Olayla ilgili gerekli soruşturmalar başlatılacak, kaza tüm yönleriyle araştırılacaktır.

Vatandaşlarımızın, yaşanan bu elim hadise ile ilgili sosyal medyada ortaya atılabilecek dezenformasyon içeren paylaşımlara itibar etmemeleri, gelişmeleri resmi kanallardan takip etmeleri büyük önem taşımaktadır.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bir teleferik kabininin düşmesi sonucunda bir kişi hayatını kaybetmiş, 10 kişi yaralanmıştır. Kaza sebebiyle 6 Ambulans ve 2 UMKE Timiyle, toplam 24 kişilik sağlık ekibi görevlendirilmiştir. Yaralılar ilk müdahalelerin ardından hastanelere sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır, sağlık durumları ciddiyet arz etmemekte. Olay sebebiyle diğer 29 teleferik kabininde mahsur kalan 184 kişiden 30'u uzman ekiplerce kurtarıldı, çalışmalar devam ediyor.

Kazada hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, kurtarılan ve kurtarılmayı bekleyen kazazedelere geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

"OLAYLA İLGİLİ MÜLKİYE MÜFETTİŞLERİ GÖREVLENDİRİLMİŞTİR"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Antalya'da meydana gelen teleferik kazasını soruşturmak üzere mülkiye müfettişlerinin görevlendirildiğini açıkladı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bugün Antalya Konyaaltı'nda teleferik hattını taşıyan direklerden birinin devrilmesi sonucu 1 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 7 kişinin yaralandığını belirtti.

"Olayla ilgili mülkiye müfettişleri görevlendirilmiştir" ifadesini kullanan Yerlikaya, gelişmelerden kamuoyunun bilgilendirileceğini aktardı.

ANTALYA VALİSİ ŞAHİN A HABER'DE

Şahin: Şu anda teleferik yerine çok yakın bir yerden kriz merkezimizi kurduk. Helikopterlerimiz bir kısmı geldi bir kısmı yolda. Karadan da hem itfaiye hemde AFAD ekipleri tahliyeye devam ediyor. 9 kabini tahliye ettik 55 kişi tahliye edildi. 14 kabin ve 130 civarında vatandaşımız kabinlerde mahsur kaldı.

Devrilen diğerin tami edilmesi şu anda söz konusu değil. Bizim amacımız arama ve kurtarma faaliyeti. Bizim şu anda mekanizmayı çalıştırma gibi bir durumumuz söz konusu değil bütün teller çok gergin durumda. Bizler tüm ekiplerimizle şu aşamada tahliye faaliyetlerini yürütüyoruz.

Kabinlerde bekleyenler için herhangi bir risk söz konusu değil. Kurtarılmayı bekliyorlar.İçlerinde diyabet hastaları ve çocuklar var bizde öncelik sıralamasına göre hareket ediyoruz.

MSB: 1 ADET C-130 TİPİ UÇAK GÖREVLENDİRİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Antalya'da meydana gelen teleferik kazasında kurtarma görevlerine destek vermek için Türk Silahlı Kuvvetlerine ait 1 adet C-130 tipi uçağın görevlendirildiğini bildirdi.

Milli Savunma Bakanlığı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Antalya'da meydana gelen teleferik kazası sonrası mahsur kalan vatandaşları kurtarma çalışmalarına katılacak ekiplerin ve ihtiyaç duyulan malzemelerin Erzurum'dan Antalya'ya ulaştırılabilmesi için Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait 1 adet C-130 tipi uçak görevlendirildi" ifadelerini kullandı

Bu haber 127588 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ALLAH (C.C.)
ALLAH (C.C.)
Başkan Erdoğan'ın sözleri dünyada böyle yankılandı: Dengeleyici bir rol oynuyor 
Başkan Erdoğan'ın sözleri dünyada böyle yankılandı:...