Türk Rock Müziğinin Efsanesi Erkin Koray Hayatını Kaybetti

Türk Rock Müziğinin Efsanesi Erkin Koray Hayatını Kaybetti

Ünlü müzisyen Erkin Koray, 82 yaşında Kanada'nın Toronto kentindeki hastanede vefat etti. Kızı Damla Koray, babasının vefat haberini Instagram hesabından duyurdu. Sanatçı için tören yapılmayacak, ancak hayranlar adına bir anma etkinliği düzenlenecek. Erkin Koray, Türk rock müziğine iz bırakan şarkılarıyla tanınıyordu. Müzik kariyerine çocuk yaşlarda başlayan Koray, solo çalışmalarıyla büyük başarı elde etti ve Türk rockının babası olarak anıldı.

08 Ağustos 2023 - 09:12

Efsane müzisyen Erkin Koray hayatını kaybetti! Erkin Koray kimdir?
Giriş Tarihi: 07.08.2023 16:46 Güncelleme Tarihi: 08.08.2023 08:27
Erkin Koray Hayatını Kaybetti
Türk rock müziğinin efsane isimlerinden Erkin Koray hayatını kaybetti
Türk rock müziğinin öncüleri arasında yer alan Erkin Koray hastalığı nedeniyle kaldırıldığı hastanede 82 yaşında hayatını kaybetti.

Efsane müzisyen Erkin Koray hayatını kaybetti! Erkin Koray kimdir?Türk rock müziğinin efsanevi ismi 82 yaşındaki Erkin Koray, uzun süredir yaşadığı Kanada’nın Toronto şehrinde kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Usta sanatçının akciğer rahatsızlığının yanı sıra yaşlılığa bağlı sağlık sorunları yaşadığı öğrenildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Koray'ın vefatına ilişkin yaptığı paylaşımda "Şaşkın, Estarabim, Çöpçüler, Fesuphanallah gibi parçalarıyla o gök kubbemizde baki kalacak bir sestir." ifadelerini kullandı.

Cemalim, Fesupanallah, Çöpçüler gibi unutulmaz şarkıların sesi Erkin Koray hayatını kaybetti.

Erkin Koray Hayatını KaybettiTürk rock müziğinin efsanevi ismi 82 yaşındaki Erkin Koray, uzun süredir yaşadığı Kanada'nın Toronto şehrinde hastaneye kaldırıldı. Akciğeriyle ilgili rahatsızlıklarının yanı sıra yaşlılığa bağlı sağlık sorunlarıyla savaşan Erkin Koray'dan akşam saatlerinde üzen haber geldi. Usta sanatçı hayatını kaybetti.

HASTANEYE KALDIRILMIŞTI

Akciğeriyle ilgili rahatsızlıklarının yanı sıra yaşlılığa bağlı sağlık sorunlarına karşı savaş veren Koray, Toronto şehrinde hastaneye kaldırılmıştı.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN TAZİYE MESAJI

Başkan Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Türk müziğinin duayenlerinden Erkin Koray'ın vefatını üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet niyaz ediyor; ailesine, tüm sevenlerine ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

Türk rock müziğinin efsane isimlerinden Erkin Koray hayatını kaybetti
Türk rock müziğinin öncüleri arasında yer alan Erkin Koray hastalığı nedeniyle kaldırıldığı hastanede 82 yaşında hayatını kaybetti.

Türk rock müziğinin efsane isimlerinden Erkin Koray hayatını kaybetti
 VİDEO'YA GİT

Türk rock müziği denildiğinde akla gelen ilk isimlerden biri olan Erkin Koray, rahatsızlanarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Erkin Koray kimdir, nerelidir? En çok bilinen şarkılarıErkin Koray kimdir, nerelidir? En çok bilinen şarkıları

Türk rock müziğinin efsane isimlerinden Erkin Koray hayatını kaybettiTürk rock müziğinin efsane isimlerinden Erkin Koray hayatını kaybetti

ERKİN KORAY KALDIRILDIĞI HASTANEDE VEFAT ETTİ

Anadolu rock müziğinin nadide sanatçıları arasında yer alan ve uzun zamandır Kanada'da yaşamını sürdüren Erkin Koray Akciğer rahatsızlığı nedeniyle kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE TAKİPÇİLERİNE AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Yaşıyla ilgili sağlık sorunları ortaya çıkan usta sanatçı Koray bugün Kanada'da hastaneye kaldırılmıştı. Ünlü müzisyen geçtiğimiz günlerde takipçilerine bir açıklamada bulunmuş ve Kanada'da yeni eserler yaptığını bildirmişti.

Türk rock müziğinin efsane isimlerinden Erkin Koray hayatını kaybettiTürk rock müziğinin efsane isimlerinden Erkin Koray hayatını kaybetti

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ERKİN KORAY İÇİN BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mesajını sosyal medya hesabından paylaştı.

Erdoğan mesajında, "Türk müziğinin duayenlerinden Erkin Koray’ın vefatını üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet niyaz ediyor; ailesine, tüm sevenlerine ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum" ifadelerine yer verdi.

BAKAN ERSOY'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla vefat eden usta sanatçı Erkin Koray için başsağlığı diledi.

Bakan Ersoy mesajında, "Anadolu Rock müziğinin usta ismi, Cemalim, Fesuphanallah, Çöpçüler gibi unutulmaz şarkılarla hafızalarımıza kazınan Erkin Koray'ı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum" ifadelerine yer verdi.

SAĞLIK BAKANI KOCA DA PAYLAŞIM YAPTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan da Erkin Koray için taziye mesajı geldi.

Bakan Koca şu ifadeleri kullandı:

Müziğin efsane isimlerinden Erkin Koray’ı, akciğerlerindeki rahatsızlık ve yaşlılığa bağlı sağlık sorunları sebebiyle kaybettik. Kendisine Allah’tan rahmet, tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum. Erkin Koray, müziğiyle bir hayat boyu bizi bize anlatmanın en iyi yolunu aradı. Şaşkın, Estarabim, Çöpçüler, Fesuphanallah gibi parçalarıyla o gök kubbemizde baki kalacak bir sestir.AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANI KABAKTEPE'DEN TAZİYE PAYLAŞIMI

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Türk rock müziğinin efsanelerinden Erkin Koray için taziye mesajı yayımladı.

Bakan Bak paylaşımında şu ifadeleri kullandı:Radyo, Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin'de Erkin Koray'ın ölümü için başsağlığı mesajı yayımladı.AK PARTİLİ RESUL KURT'TAN ERKİN KORAY PAYLAŞIMI

AK Parti Adıyaman Milletvekili Resul Kurt'ta sanat camiasının sevilen ismi Erkin Koray'ın vefatı sebebiyle taziye mesajı yayımladı.

ERKİN KORAY KİMDİR?

Erkin Koray 24 Haziran 1941'de İstanbul'da dünyaya geldi. Küçük yaşlardan itibaren müzikle iç içe büyüyen Koray, Anadolu rock müziği alanında çok sayıda eser çıkararak oldukça büyük kitlelere hitap etti.

Sevince, Fesuphanallah, Öyle Bir Geçer Zaman ki ve Arap Saçı en sevilen eserleri arasında yer alır.

Türk rock müziğinin efsane isimlerinden Erkin Koray hayatını kaybettiTürk rock müziğinin efsane isimlerinden Erkin Koray hayatını kaybetti

"GÖK KUBBEMİZDE BAKİ KALACAK BİR SES"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Müziğin efsane isimlerinden Erkin Koray'ı, akciğerlerindeki rahatsızlık ve yaşlılığa bağlı sağlık sorunları sebebiyle kaybettik. Kendisine Allah'tan rahmet, tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum. Erkin Koray, müziğiyle bir hayat boyu bizi bize anlatmanın en iyi yolunu aradı. Şaşkın, Estarabim, Çöpçüler, Fesuphanallah gibi parçalarıyla o gök kubbemizde baki kalacak bir sestir." ifadelerini kullandı.

"UNUTULMAZ ŞARKILARI HAFIZALARA KAZINDI"

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığı paylaşımda "Anadolu Rock müziğinin usta ismi, Cemalim, Fesuphanallah, Çöpçüler gibi unutulmaz şarkılarla hafızalarımıza kazınan Erkin Koray'ı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum." dedi.

ERKİN KORAY KİMDİR?

Erkin Koray 24 Haziran 1941 tarihinde Kadıköy, İstanbul'da dünyaya geldi. Türk rock sanatçısı Erkin Koray, Anadolu rock, psychedelic rock ve hard rock türünde özgün eserler vermiş olmakla birlikte birçok türküyü yeniden düzenlemiştir.

Özgün çalışmaları, doğu ve batı müziklerinde yaptığı çalışmalarla birçok müzisyeni etkilemiştir. Cemalim, Köprüden Geçti Gelin gibi çalışmaları ile Türk halk müziği, Nihansın Dideden, Kıskanırım gibi parçalar ile Türk sanat müziği eserlerini yorumlayarak Anadolu rock tarzının en önemli eserlerini vermiştir.

Şaşkın (Ala Ain Moulayiteen) (Dabke), Estarabim, Çöpçüler, Fesuphanallah gibi geniş kitlelerin beğenisini kazanan Arabesk-rock parçaların yanında, Mesafeler, Yağmur gibi psychedelic rock'a uzanan ve Krallar, Akrebin Gözleri, Öfke gibi metal müzik olarak nitelendirilebilen birçok önemli çalışmaya imza atmıştır.

1960'ların sonuna doğru, bağlamanın sesini müzik yapılan mekânlarda daha çok duyurmak ve rock müziğinde de kullanabilmek için elektro bağlamayı icat ettiği söylenir.

Erkin Koray hayatını kaybettiERKİN KORAY HAYATINI KAYBETTİ

Bu haber 236708 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Komşuda Türkiye heyecanı! Yunanistan Miçotakis'in Ankara ziyaretini bekliyor! Başkan Erdoğan'ın o sözlerine flaş değerlendirme
Komşuda Türkiye heyecanı! Yunanistan Miçotakis'in Ankara...
ALLAH (C.C.)
ALLAH (C.C.)