Başkan Erdoğan’dan Gazze diplomasisi! Yeni durak Cezayir

Başkan Erdoğan'dan Gazze diplomasisi! Yeni durak Cezayir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin diplomasisini sürdürmeye devam ediyor. Erdoğan, Almanya'nın ardından Cezayir'e gitti. Ayrıca 40'a yakın ülkenin liderleriyle telefonda görüşecek. Ay sonunda da İran Cumhurbaşkanı Reisi Türkiye'ye gelecek.

21 Kasım 2023 - 14:20

Başkan Erdoğan'dan Gazze diplomasisi! Yeni durak Cezayir

Giriş Tarihi: 21.11.2023 Güncelleme Tarihi: 21.11.2023 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cezayir'de! Anlaşma ve mutabakatlara imza atılacak

Yoğun diplomasi trafiğine devam eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni durağı Cezayir. Erdoğan, Türkiye ile Cezayir arasındaki Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyinin İkinci Toplantısına katılmak üzere bugün Cezayir'e resmi ziyarette bulunmak için Cezayir'e gitti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cezayir'de! Anlaşma ve mutabakatlara imza atılacakCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin diplomasisini sürdürmeye devam ediyor. Erdoğan, Almanya'nın ardından Cezayir'e gitti. Ayrıca 40'a yakın ülkenin liderleriyle telefonda görüşecek. Ay sonunda da İran Cumhurbaşkanı Reisi Türkiye'ye gelecek.

Erdoğan, Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun'un davetine icabetle, Türkiye ile Cezayir arasındaki Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyinin İkinci Toplantısına katılmak üzere yarın Cezayir'e gitti.

Başkan Erdoğan’dan Gazze diplomasisi! Yeni durak CezayirSon dakika haberi | Gazze için diplomasi trafiğini sürdüren Başkan Erdoğan'ın yeni durağı Cezayir. Başkan Erdoğan, resmi ziyarette bulunmak için Cezayir'e gelirken, ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun ile baş başa ve heyetler arası görüşme gerçekleştirecek.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak "TUR" ile saat 13.58'de resmi ziyarette bulunmak üzere Cezayir'e geldi.

RESMİ TÖRENLE KARŞILANDI

Başkan Erdoğan resmi ziyaretlerde bulunmak üzere Cezayir'e gelirken, resmi törenle karşılandı. Başkan Erdoğan, havalimanında kendisine çiçek takdim eden çocuklarla kısa bir sohbet etti.

HEYETTE KİMLER BULUNUYOR?

Başkan Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç da Cezayir'e geldi.

TÜRKİYE-CEZAYİR İLİŞKİLERİ TÜM YÖNLERİYLE GÖZDEN GEÇİRİLECEK
Ziyaret kapsamında Türkiye-Cezayir Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyinin İkinci Toplantısı, Başkan Erdoğan ve Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun başkanlıklarında yapılacak.

İlgili bakanların iştirakiyle tertiplenecek Konsey Toplantısı'nda, son dönemde önemli ivme kazanan Türkiye-Cezayir ilişkileri tüm yönleriyle gözden geçirilecek, iki ülke arasındaki işbirliğinin daha da derinleştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacak.

Görüşmelerde ikili münasebetlerin yanı sıra Gazze ve işgal edilmiş Filistin topraklarında yaşanan İsrail saldırıları başta olmak üzere, bölgesel ve küresel meseleler hakkında fikir teatisinde bulunulacak.

Konsey Toplantısı dolayısıyla Türkiye-Cezayir ilişkilerinin ahdi zeminine önemli katkılar sağlayacak muhtelif anlaşma ve mutabakat metinlerinin imzalanması da öngörülüyor.

Bu haber 252913 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Erdoğan - Özgür Özel zirvesi sona erdi! 1 saat 35 dakikalık görüşmede ne konuşuldu? | Kulisler hareketlendi: CHP kaynaklarından ilk açıklama
Başkan Erdoğan - Özgür Özel zirvesi sona erdi! 1 saat 35...
Başkan Erdoğan'dan MYK toplantısında net değişim mesajı: Cerrah titizliğinde çalışacağız! AK Parti’de önce kamp sonra kongre yapılacak
Başkan Erdoğan'dan MYK toplantısında net değişim mesajı:...