The Economist’ten algı operasyonu! Başkan Erdoğan’ı hedef...

The Economist'ten algı operasyonu! Başkan Erdoğan'ı hedef aldılar: Muhalefete dikkat çeken 'aday' çağrısı

İngiliz The Economist dergisi, 2023 seçimleriyle ilgili algı operasyonu çalışmalarını hızlandırdı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan dergi, Türkiye'nin 'felaketin eşiğinde' olduğunu öne sürdü. Muhalefete de çağrıda bulunan The Economoist, tek aday üzerinde uzlaşılması gerektiğini yazdı.

24 Ocak 2023 - 03:40

Batı'nın tetikçileri devrede! The Economist'in Başkan Erdoğan'ı hedef alan skandal manşetine tepkiler çığ gibi! Türkiye'den yanıt gecikmedi: Cehalet dolu sahte gazetecilik

Giriş Tarihi: 19.01.2023 Güncelleme Tarihi: 20.01.2023 

The Economist'ten algı operasyonu! Başkan Erdoğan'ı hedef aldılar: Muhalefete dikkat çeken 'aday' çağrısı

Türkiye, 2023 seçimlerine doğru yaklaşırken yurt dışı merkezli basın kuruluşlarının ülkeye yönelik başlatmış olduğu algı operasyonları da sıklaştı. İngiltere merkezli The Economist dergisi, seçimlere ilişlin bir analiz kaleme aldı. Yazıda, Başkan Erdoğan hedef alınırken, muhalefete de çağrılarda bulunuldu.

ahaber.com.tr - Özel Haber

İngiliz The Economist dergisi, 2023 seçimleriyle ilgili algı operasyonu çalışmalarını hızlandırdı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan dergi, Türkiye'nin 'felaketin eşiğinde' olduğunu öne sürdü. Muhalefete de çağrıda bulunan The Economoist, tek aday üzerinde uzlaşılması gerektiğini yazdı.

Batı’nın tetikçileri devrede! The Economist’in Başkan Erdoğan’ı hedef alan skandal manşetine tepkiler çığ gibi! Türkiye’den yanıt gecikmedi: Cehalet dolu sahte gazetecilikBaşkan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim tarihi için 14 Mayıs'ı işaret etmesi sonrası, Batı'nın medya görünümlü tetikçileri devreye girdi. İngiltere merkezli The EconomistTürk bayrağı üzerine Başkan Erdoğan'ın silüetini resmederek, "Türkiye diktatörlüğün eşiğinde olabilir" başlığını attı. Açıkça Türk demokrasisini hedef alan skandal başlığa Türkiye'den yanıt gecikmedi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İngilizce olarak yaptığı paylaşımlarda, "Bu, girdiği her seçimi kazanan, demokratik olarak seçilmiş Cumhurbaşkanımıza karşı açıklanamayan ve süregelen nefretinden kaynaklanmaktadır" tepkisini gösterdi. Economist'teki sözde gazeteci ve editörlere de tepki gösteren Altun, "Sıkıcı ve kasıtlı bir cehalete dayalı Türkiye tasvirini yeniden piyasaya sürdüler. Küstah propagandayla kendilerinin Türk demokrasisinin sonunu ilan ediyorlar.." ifadelerini kullandı. Sosyal medyada The Economist'in skandal vatandaşlar da büyük tepki gösterdi.

Türkiye'deki seçim gündemi üzerinden algı ve manipülatif dolu haberlere imza atan Batı medyasının son temsilcisi Londra merkezli The Economist dergisi oldu.

Dergi, Başkan Erdoğan'ın seçim tarihi için 14 Mayıs'ı işaret etmesinin ardından skandal bir habere imza attı.

SKANDAL MANŞET: "TÜRKİYE DİKTATÖRLÜĞÜN EŞİĞİNDE OLABİLİR"

Türk bayrağı üzerinde Başkan Erdoğan'ın silüetinin yer aldığı skandal bir görsele yer verilen haberinin başlığında "Türkiye diktatörlüğün eşiğinde olabilir" ifadeleriyle Türk demokrasisi hedef alındı.

Sosyal medyadan paylaşılan haberde, "Kusurlu bir demokrasi, tam gelişmiş bir otokrasiye dönüşebilir. Türkiye, giderek istikrarsızlaşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetiminde felaketin eşiğinde" şeklinde Başkan Erdoğan'ı hedef alan ifadelere yer verildi.

The Economist’ten algı operasyonu! Başkan Erdoğan’ı hedef aldılar: Muhalefete dikkat çeken ’aday’ çağrısı

Türkiye, 2023 seçimlerine doğru yaklaşırken yurt dışı merkezli basın kuruluşlarının ülkeye yönelik başlatmış olduğu algı operasyonları da sıklaştı. İngiltere merkezli The Economist dergisi, seçimlere ilişlin bir analiz kaleme aldı. Yazıda, Başkan Erdoğan hedef alınırken, muhalefete de çağrılarda bulunuldu.

"DOĞU AKDENİZ'DE ARTAN ETKİYE SAHİP"

Türkiye'nin NATO'nun en büyük ikinci silahlı kuvveti olduğuna dikkat çekilen analizde Suriye'de çok önemli roller üstlenildiği, Batı Balkanlar'da, Doğu Akdeniz'de ve son zamanlarda da Afrika'da artan etkiye sahip olduğu vurgulandı.

 

 

Türkiye'ye karşı yıllardır devam eden ekonomik saldırılara, küresel pandemi krizine rağmen ihracatında artan rakamları görmezden gelen gazete, Başkan Erdoğan'ın uluslaralarası alanda sergilediği tarihi başarıları küçümseyerek skandal ifadelerle Türk demokrasisini hedef aldı.

Haberde, "Dolayısıyla dışarıdan bakanlar, Recep Tayyip Erdoğan'ın bu hafta 14 Mayıs'ta yapılacağını öne sürdüğü Türkiye'deki cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine dikkat etmeli. Hele ki, giderek istikrarsızlaşan cumhurbaşkanının yönetimindeki ülke, felaketin eşiğinde olduğundan beri. Seçimler yaklaşırken Erdoğan'ın davranışı, bugün son derece kusurlu olan demokrasiyi tam gelişmiş bir diktatörlüğe itebilir." ifadeleri kullanıldı.

ALÇAK PROVOKASYONA TÜRKİYE'DEN YANIT: "UCUZ PROPAGANDA, DEZENFORMASYONA DAYALI UCUZ GAZETECİLİK"

Açıkça Türk demokrasisini hedef alan skandal başlığa Türkiye'den yanıt gecikmedi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İngilizce olarak yaptığı paylaşımlarda, "Bu, girdiği her seçimi kazanan, demokratik olarak seçilmiş Cumhurbaşkanımıza karşı açıklanamayan ve süregelen nefretinden kaynaklanmaktadır" tepkisini gösterdi.

Economist'teki sözde gazeteci ve editörlere de tepki gösteren Altun, "Sıkıcı ve kasıtlı bir cehalete dayalı Türkiye tasvirini yeniden piyasaya sürdü. Küstah propagandayla kendilerinin Türk demokrasisinin sonunu ilan ediyorlar." ifadelerini kullandı.

"ERDOĞAN'A KARŞI YILLARDIR SÜREGELEN NEFRETTEN KAYNAKLANIYOR"

Altun'un Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar şöyle:

"Yine başladılar! The Economist, entelektüel açıdan tembel, sıkıcı ve kasıtlı bir cehalete dayalı Türkiye tasvirini yeniden piyasaya sürdü. Klişe sözler, dezenformasyon ve küstah bir propagandayla kendilerince Türk demokrasisinin sonunu ilan ediyorlar.

Ölçüyü aşan manşetler ve provokatif görsellerle oluşturdukları pazarlama teknikleri sözde dergilerini satmalarına yardımcı olabilir. Ancak okuyuculara bunun ucuz propaganda ve dezenformasyona dayalı sahte bir gazetecilik olduğunu hatırlatmalıyız.

Türk halkı demokrasiye, eşitliğe ve özgürlüğe olan bağlılığını defalarca göstermiştir. Siyasi sistemimiz, halkımızın demokrasimizi korumak için kanını akıttığı 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişimi de dahil olmak üzere pek çok musibeti atlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan vatandaşlarımızı darbecilere karşı direnmeye çağırdığında milletimizin bu çağrıya cevabı asırlık bir ders niteliğindeydi. Economist'teki sözde gazeteciler ve editörler, belli ki halkımızın demokrasimiz için verdiği mücadele hakkında düzgün bir gazetecilik yapma zahmetine asla girmemişler.

Bu, büyük ölçüde, girdiği her seçimi kazanmış ve demokratik yollarla seçilmiş Cumhurbaşkanımıza karşı açıklanması güç ve sonu gelmeyen nefretlerinden kaynaklanıyor. Türk halkının Erdoğan'a nasıl ve neden güvendiğini araştırma zahmetine katlanamıyorsanız, sizi kim ciddiye alsın? Ülkemiz, hararetli tartışmaların gerçekleştiği bir seçim dönemine doğru gidiyor.

Ülkemiz gerçek anlamda demokratik siyasete sahiptir. Muhalefet aylardır stratejisini belirlemek için çabalıyor. Çok canlı bir demokrasimiz var ve halkımız siyasi sistemini çok güçlü bir şekilde sahipleniyor.

The Economist'in Türkiye'de gerçekte neler olup bittiği hakkında haber yapma zahmetine asla girmeyeceğinden eminim. Sadece okudukları haberlerden şüphe duymayan okuyucuları, derginin hazin durumu hakkında uyarmak istiyorum"

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ: "HER SEÇİM ÖNCESİ AYNI OYUN"

Sosyal medyada The Economist'in skandal vatandaşlar da büyük tepki gösterdi.

Tepkilerin büyük bölümünde, Türkiye'deki demokrasiyi hedef alan Economist'in İngiltere'deki siyasi krizlere sessiz kalmasına vurgu yapıldı.

Twitter'da gündemin ilk sırasına yerleşen konu başlığı altında vatandaşların gösterdiği tepkilerden bazıları ise şöyle:

"İngiltere merkezli The Economist, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ülkeyi diktatörlüğe sürüklemekle suçluyor. Bence bu enerjisini İngiltere'de Brexit sonrası bitmeyen ekonomik ve siyasi krizlere ve Kraliyet ailesinin skandallarına harcasın. Onları görünce halimize şükrediyoruz."

"Her seçim öncesi olduğu gibi The Economist harekete geçti. Hep aynı oyun… 2017 —> 2023"

"Bank of England'ı, derin İngiltere'yi ve Avrupa para akışını yöneten Rothschild ailesinin dergisi 'the economist' Türkiye seçimlerinden neden rahatsız oldu? Acaba Türkiye'ye artık istedikleri gibi yön veremedikleri ve Türkiye ellerinden çıkmaya başladığı için olabilir mi?"

"2013'ten 2017'ye. Ve şimdi 2023'te. The Economist gerçekten insanların kirli oyununuzu anlamadığını mı düşünüyorsunuz? Siz kimsiniz ki başkalarına demokrasi hakkında ders veriyorsunuz? Siz demokrasi vaizi değilsiniz. Siz sadece küreselcilerin Türk karşıtı maşasısınız.."

Dünya basını 6’lı masayı hedef aldı

Terörün arka bahçesi İsveç ve Finlandiya haddini aştı

The Economist’ten Başkan Erdoğan karşıtı analiz

"DOĞU AKDENİZ'DE ARTAN ETKİYE SAHİP"

Türkiye'nin NATO'nun en büyük ikinci silahlı kuvveti olduğuna dikkat çekilen analizde Suriye'de çok önemli roller üstlenildiği, Batı Balkanlar'da, Doğu Akdeniz'de ve son zamanlarda da Afrika'da artan etkiye sahip olduğu vurgulandı.

"SEÇİMLERE DİKKAT ETMELİ"

Türkiye'deki seçimlerin önemine vurgu yaparken Başkan Erdoğan'ı hedef alan dergide "Dışarıdan bakanlar, Recep Tayyip Erdoğan'ın bu hafta 14 Mayıs'ta yapılacağını söylediği Türkiye'deki cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine dikkat etmeli. Ülke felaketin eşiğinde. Seçimler yaklaşırken Erdoğan'ın davranışı, bugün son derece kusurlu olan demokrasiyi tam gelişmiş bir diktatörlüğe itebilir." ifadeleri kullanıldı.

MUHALEFETE TEK ADAY ÇAĞRISI

Muhalefete de çağrıda bulunmaktan geri durmayan söz konusu yazıda 6'lı masanın etrafındaki bileşenlerin ve diğer muhalefet partilerinin tek aday üzerinde uzlaşması gerektiği ima edildi. En iyi aday için muhalefete anketlere bakılmasını öneren analizde "Anketler, muhalefetin en iyi adayın arkasında birleşmesi ve seçimin temiz geçmesi halinde, (Erdoğan'ın) cumhurbaşkanlığını dört ay içinde kaybedebileceğini gösteriyor." denildi.

"ERDOĞAN'IN KARŞISINDA KAZANMALARI ÇOK ZOR"

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'deki seçimlere ilişkin bir analiz daha yayınlayan The Economist, "Muhalefetin kazanması gerekiyor ama önlerinde engeller var" başlıklı haberde "Erdoğan'ın karşısında kazanmaları çok zor" yorumuna yer vermişti. Aynı yazıda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun etkisini kaybettiğine ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın da HDP seçmeninden oy alamayacağına vurgu yapılmıştı. Kılıçdaroğlu'nun adaylı konusunda kararlığına da vurgu yapılan yazıda "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, aday olmaya kararlı görünüyor, ancak İYİ Parti Lideri Meral Akşener'in tepkisiyle karşılaşıyor" ifadeleri kullanılmıştı.

Bu haber 523921 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığın telafisi olmaz
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığın telafisi olmaz
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığın telafisi olmaz
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığın telafisi olmaz