Son dakika: Başkan Erdoğan’a Yüksek Düzeyli İmam Buhari...

Son dakika: Başkan Erdoğan'a Yüksek Düzeyli İmam Buhari Nişanı

Son dakika haberleri... Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı 9. Zirvesi nedeniyle geldiği Özbekistan’ın Semerkant şehrinde Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile görüşme gerçekleştirdi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak "TC-TRK" ile TSİ 13.45'te, Türk Devlet Teşkilatları 9'uncu Zirvesi'ne katılmak üzere Özbekistan'ın Semerkant kentine geldi.

10 Kasım 2022 - 18:25

Son dakika: Başkan Recep Tayyip Erdoğan Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile görüştü

Giriş Tarihi: 10.11.2022  17:23 Son Güncelleme: 10.11.2022  18:27

Son dakika: Başkan Erdoğan'a Yüksek Düzeyli İmam Buhari Nişanı

Son dakika haberi: Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a Özbekistan'da Yüksek Düzeyli İmam Buhari Nişanı takdim edildi.

Son dakika haberi: Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Özbekistan'da, ülkenin en büyük devlet nişanı olan 'Yüksek Düzeyli İmam Buhari' Nişanı takdim edildi.

Son dakika: Başkan Recep Tayyip Erdoğan Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile görüştüBaşkan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı 9. Zirvesi nedeniyle geldiği Özbekistan’ın Semerkant şehrinde Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile görüşme gerçekleştirdi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak "TC-TRK" ile TSİ 13.45'te, Türk Devlet Teşkilatları 9'uncu Zirvesi'ne katılmak üzere Özbekistan'ın Semerkant kentine geldi.

Başkan Erdoğan'ı, Semerkant Uluslararası Havalimanı'nda, Özbekistan Başbakanı Abdulla Aripov, Başbakan Yardımcısı Camşid Hocayev, Dışişleri Bakan Yardımcısı Gayrat Fazilov ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin Taşkent Büyükelçisi Olgan Bekar, Özbekistan'ın Ankara Büyükelçisi Alişer Azamhocayev ve diğer yetkililer karşıladı.

Başkan Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Semerkant'a geldi.

Başkan Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in davetine icabetle "Türk Medeniyeti için Yeni Dönem: Ortak Kalkınma ve Refaha Doğru" temasıyla düzenlenen Türk Devlet Teşkilatları 9'uncu Zirvesi'ne katılacak.

Zirvede teşkilatın 20 yıllık yol haritasını oluşturan vizyon belgesinin ilk 5 yıllık uygulama kılavuzunu teşkil edecek önemli kararlar alınacak, dönem başkanlığı Türkiye'den Özbekistan'a devredilecek.

Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev tarafından "Milli Nişan" takdim edilecek Erdoğan'a, ayrıca zirvede de Türk dünyasına hizmetlerinden dolayı "Türk Dünyası Ali Nişanı" verilecek.

Son dakika: Başkan Erdoğan'a Yüksek Düzeyli İmam Buhari Nişanı

Son dakika haberi: Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a Özbekistan'da Yüksek Düzeyli İmam Buhari Nişanı takdim edildi.

Erdoğan'a 'Yüksek Düzeyli İmam Buhari Nişanı'Son dakika haberi: Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Özbekistan'da, ülkenin en büyük devlet nişanı olan 'Yüksek Düzeyli İmam Buhari' Nişanı takdim edildi.

Son dakika: Başkan Erdoğan’a Yüksek Düzeyli İmam Buhari Nişanı

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN TEŞEKKÜR

Törende konuşan Başkan Erdoğan kendisine taltif edilen nişanla ilgili teşekkür ederek "Bu nişanı ülkelerimiz arasındaki ezeli ve ebedi kardeşliğin güçlü bir sembolü olarak kabul ediyorum. Kendisiyle ilk tanıştığım andan itibaren özellikle İmam Buhari'den birçok başlıkları tarafıma naklettiğinde ben hakikaten Şevket Mirziyoyev kardeşime farklı bir muhabbet beslemiştim. İmam Buhari adına bir üniversitenin burada kuruluyor olması İslam dünyasına da çok farklı bir mesaj olacaktır. Bugün Türkiye'den oğlum da dahil olmak üzere bir heyet İbn Haldun Üniversitesi'nden, Taşkent'e gelmişlerdir. Önce insan anlayışıyla gerçekleştirilen bu reformlarla devlet adamlığını gösteren aziz kardeşim Şevket Mirziyoyev'e bu nişan vesilesiyle şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Başkan Erdoğan, "Kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine çıkardığımız ilişkilerimizi daha da ileri mertebelere taşıyacağımıza olan inancım tamdır" ifadelerini kullandı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) 9'uncu Zirvesi çerçevesinde geldiği Semerkant'ta Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile bir araya geldi.

Son dakika: Başkan Erdoğan'a Yüksek Düzeyli İmam Buhari Nişanı | Video

TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI İÇİN ÖNEMLİ KARARLAR ALINACAK

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) 9'uncu Zirvesi çerçevesinde geldiği Özbekistan'ın Semerkant kentinde temaslarına başladı. Başkan Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile bir araya geldi. Başkan Erdoğan'ın çeşitli ikili görüşmeler de gerçekleştirmesi bekleniyor.

Semerkant'ta Başkan Erdoğan'ın da katılımı yarın başlayacak Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) 9'uncu Zirvesi'nde, İstanbul Zirvesi'nde kabul edilen ve Türk Devletleri Teşkilatı'nın 20 yıllık yol haritasını oluşturan Vizyon Belgesi'nin ilk 5 yıllık uygulama kılavuzunu teşkil edecek Strateji Belgesi başta olmak üzere, TDT'nin işleyişine ve geleceğine dair önemli kararlar alınacak.

Başkan Erdoğan, üye ülkeler arasındaki işbirliğinin her alanda geliştirilmesi hedeflenen zirvede konuşma yapacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Özbekistan'ın en büyük "Yüksek Düzeyli İmam Buhari Nişanı" takdim edildi. Törende konuşan Erdoğan, "Bu nişanı ülkelerimiz arasındaki ezeli ve ebedi kardeşliğimizin güçlü bir sembolü olarak kabul ediyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğana Yüksek Düzeyli İmam Buhari Nişanı

“Bu nişanı ülkelerimiz arasındaki ezeli ve ebedi kardeşliğin güçlü bir sembolü olarak kabul ediyorum”

İmam Buhari’nin fıkıhta ve hadis ilminde zirvede olduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletim adına bu nişana layık görülmem vesilesiyle gösterilen teveccühe teşekkür ediyorum. Nişanın Türkiye Cumhurbaşkanı olarak şahsıma tevcihi, karşılıklı saygı, anlayış ve ortak çıkarlar temelinde her alanda gelişen ilişkilerimizin somut bir tezahürüdür. Bu nişanı ülkelerimiz arasındaki ezeli ve ebedi kardeşliğin güçlü bir sembolü olarak kabul ediyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğana Yüksek Düzeyli İmam Buhari Nişanı

“Tabii kendisiyle ilk tanıştığım andan itibaren özellikle İmam Buhari'den birçok başlıkları tarafıma naklettiğinde ben hakikaten Şevket Mirziyoyev kardeşime farklı bir muhabbet beslemiştim” ifadelerini kullanan Erdoğan, “Tabii şimdi İmam Buhari adına bir üniversitenin burada kuruluyor olması gerçekten İslam dünyasına da çok farklı bir mesaj olacaktır. Bugün zaten bir heyet Türkiye'den oğlum da dahil olmak üzere İbni Haldun Üniversitesi'nden arkadaşlar Taşkent'e gelmişler. Orada çalışmalar yapmışlardır. Önce insan anlayışıyla gerçekleştirilen bu reformlarla devlet adamlığını gösteren aziz kardeşim Şevket Mirziyoyev'e ve bu nişan vesilesiyle şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu. Türkiye-Özbekistan arasındaki kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine çıkarılan ilişkilerin daha da ileriye taşınacağına olan inancının tam olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Büyük bir onurla taşıyacağım Yüksek Düzeyli İmam Buhari Nişanı’nı almaktan duyduğu memnuniyeti tekrar ifade ediyorum ve Şevket Mirziyoyev kardeşimin şahsında tüm Özbek kardeşlerime teşekkür ediyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.

Başkan Erdoğan Semerkand’daBAŞKAN ERDOĞAN SEMERKAND'DA

Başkan Erdoğan Özbekistan’daBAŞKAN ERDOĞAN ÖZBEKİSTAN'DA

Bu haber 613180 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Son dakika: Seçim sonrası ilk grup toplantısı! Başkan Erdoğan: Milletimizin mesajlarını yerine getireceğiz
Son dakika: Seçim sonrası ilk grup toplantısı! Başkan Erdoğan:...
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: 'Çalışmalar sürüyor, yakın zamanda öğretmen ataması yapılacak
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: 'Çalışmalar...