İYİ Parti'de karar verildi: Müsavat Dervişoğlu yeni genel başkan oldu | Başkan Erdoğan'dan tebrik telefonu

Dervişoğlu, 'Ne söyleyeceğimi bilmiyorum. Bu yolculuğa çıkarken cenab-ı Allah hakkımızda hayırlısı olan neyse onu versin diye ülkem, milletim, halkım için dua ettim. Ben bir yarış kazanmadım. Çünkü kimseyle yarışmadık biz. Herkesin gözü bu kongredeydi. Allah hepinizden gani gani razı olsun. En küçük bir tatsız olay bile yaşanmadı. Bu iyiler ve cesurlar hareketinin nasıl bir hareket olduğunun nasıl bir siyasi ahlaka ve ferasete sahip olduğunun en büyük delilidir,' dedi.

İYİ Parti'de karar verildi: Müsavat Dervişoğlu yeni genel başkan oldu | Başkan Erdoğan'dan tebrik telefonu
Giriş Tarihi: 27.04.2024 09:56 Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 22:01
İyi Parti'de Olağanüstü Kurultay: Yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu | Başkan Erdoğan'dan tebrik telefonu

Son dakika haberi! İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı'nın üçüncü turunda 611 delegenin oyunu alan Müsavat Dervişoğlu, genel başkan seçildi. Kurultayın yapıldığı salonda zaman zaman delegeler, "Müsavat başkan" sloganları attı. Kurultayda, partinin yetkili kurullarının seçimine geçilecek. Bu kapsamda da delege, 50'si asıl, 25'i yedek 75 Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi ile 11'i asıl, 7'si yedek 18 Merkez Disiplin Kurulu üyesini belirleyecek. Meral Akşener, Dervişoğlu'nu sosyal medya hesabından tebrik etti. Başkan Erdoğan Recep Tayyip Erdoğan, İYİ Parti’nin 5’inci Olağanüstü Kurultayı'nda Genel Başkanlığa seçilen Sayın Müsavat Dervişoğlu’nu arayarak tebrik etti; kurultayın hayırlara vesile olması temennilerini iletti.

İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı'nın üçüncü turunda 611 delegenin oyunu alan Müsavat Dervişoğlu, genel başkan seçildi. Kurultayın yapıldığı salonda zaman zaman delegeler, "Müsavat başkan" sloganları attı.Öte yandan eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partinin genel başkanlığına seçilen Müsavat Dervişoğlu'nu tebrik etti.


İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı'nın üçüncü turunda 611 delegenin oyunu alan Müsavat Dervişoğlu, genel başkan seçildi.

Tekrar aday olmayacağını açıklayan Akşener'in konuşması veda niteliğinde oldu.

DERVİŞOĞLU: SEÇİM ANALİZİ YAPMADAN KONGREYE GİDİYORUZ

Kongrede yarışacak bir diğer isim Müsavat Dervişoğlu ise katıldığı bir televizyon programında hür ve müstakil girmek doğru muydu sorusuna cevap verdi. "Biz bütün bunların değerlendirmesini doğru bir biçimde yapabilme imkanına sahip olamadan kongreye gittik. Keşke bunların analizini yapabilseydik, özeleştirilerde bulunsaydık. Genel başkan olduğum günden itibaren o sürecin analiziyle alakalı bir değerlendirme çalışması yapacağım" dedi.

AYDIN: İŞBİRLİKLERİ İÇİN AÇIĞIZ

Koray Aydın verdiği bir röportajda eğer genel başkan seçilirse muhalefet ile kavga etmek yerine iktidarın yanlışlarını dile getireceklerini, sadece CHP değil, daha geniş işbirlikleri için açık olduklarını belirtti. Koray Aydın, yerel seçimde eğer iş birliği yapılsaydı İYİ Parti'nin çok sayıda belediye başkanı olacağını daha güçlü olacağını söyledi.

AKŞENER KONGREDE VEDA KONUŞMASI YAPTI

Adaylar, 40'ar dakika konuşma yaptı. Kongrede Meral Akşener'in de veda konuşmasında duygusal mesajlar verdi.

İşte Akşener'in konuşmasından öne çıkanlar:

Bugün karşınızda bu kürsüden son kez konuşuyorum. Çünkü bugün emaneti devretme günü. Hayatımın 30 yılını farklı dönemlerde memleketimizin geleceği devletimizin güvenliği için siyaset sahnesinde çalışarak geçirdik. Beni motive eden tek bir şey vardı o da tüm eğitim hayatım boyunca beni parasız yatılı okutan milletimize ve her geçen gün tahrip edilen devletimize karşı vefa borcumu ödemekti. Bu uğurda 30 yıl boyunca bir kadın olarak zorluklarla iftiralarda tehditlerle karşılaştım.

"BUGÜN ÜZERİME DÜŞEN HER ŞEYİ YAPMIŞ OLMANIN HUZURUYLA SON KEZ KARŞINIZDAYIM"

31 seçimlerine hür ve müstakil olarak girdik. Bugüne kadar kimseden beklentim olmaksızın bedel ödemeyi bildim. Bugün de pişman değilim. Haklılığımızın bir gün anlaşılacağını biliyorum. Bugün üzerime düşen her şeyi yapmış olmanın huzuruyla son kez karşınızdayım.

Hiçbir sahtekarlığa girmeden milletin sesini duyurmuş olmanın gururuyla son kez karşınızdayım. Allah herkese böyle veda etmeyi nasip eylesin. Biz bu günlere çiçek bahçelerinden değil mayın tarlalarından geçerek geldik. Engelleri teker teker aşarak geldik. Adressiz kurşunlara direnerek geldik.

"BU EVİ ARTIK SİZ AYAKTA TUTACAKSINIZ"

Türkiye İYİ olacak diyerek yola çıktık. Memleket meselesi dedik, il il, ilçe ilçe, köy köy gezdik. İlkelerimizden taviz vermedik. Mesel yeni şeyler söyleyebilmekti.

Yokluklar arasında nasıl bir araya gelip ayakta kaldığımızı unutmayın. Ben hiçbir zaman unutmadım. Allah şahidim olsun ki hiçbir zaman unutmayacağım. Yağmur nereye yağarsa tarlasını oraya çekenlere mani oldum. Tek kişi olsam da mücadeleden vazgeçmeyeceğim dedim, vazgeçmedim. Bu evi artık hayatta siz tutacaksınız. Genel başkan adaylarına başarılar diliyorum. Yolunuz, bahtınız açık olsun, Allahaısmarladık.

İYİ PARTİ OLAĞANÜSTÜ KONGRESİ 1. TUR SONUÇLARI:

Koray Aydın: 472

Müsavat Dervişoğlu: 370

Tolga Akalın: 327

TOLGA AKALIN ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ!

İyi Parti Genel Başkan Adayı Mehmet Tolga Akalın, ikinci tur seçimlerine katılmayarak adaylık yarışından çekildi.

SEÇİM ÜÇÜNCÜ TURA KALDI!

İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı'nda genel başkanlık seçimi için yapılan oylamanın ikinci turu tamamlandı.

ATO Congresium'daki kurultayda, genel başkanlık seçiminin ikinci tur oylaması sırasında Göç Politikaları Başkanı Tolga Akalın'ın adaylıktan çekilmesi üzerine, Grup Başkanı Koray Aydın, Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ve Kurucular Kurulu Üyesi Günay Kodaz yarıştı.

Seçimde genel başkan adaylarından Dervişoğlu 570, Aydın 565, Kodaz ise 3 oy aldı. İkinci tur oylama yapıldığı sırada adaylıktan çekilen Akalın ise 15 oy aldı.

İkinci tur oylamada da salt çoğunluğun sağlanamaması üzerine genel başkanlık seçimi 3. tura kaldı. Seçimin 3. turunda Dervişoğlu ve Aydın genel başkanlık için yarışacak ve en çok oyu alan genel başkan seçilecek.

Bu arada Kodaz, ikinci tur sonuçlarının açıklanmasının ardından platforma çıkarak, "Ben oyumu Koray Aydın'a verdim. Bana oy veren 3 kişinin de Koray Aydın'a oy vermesini istiyorum" dedi. Bunun üzerine salondakiler Kodaz'a tepki gösterdi.

Kurultayın yapıldığı salonda zaman zaman delegeler, "Müsavat başkan" ve "İktidara doğru Dervişoğlu" ile "İYİ'ler kol kola Koray Aydın'la" sloganları attı.

İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MÜCAVAT DERVİŞOĞLU OLDU

İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı'nın üçüncü turunda 611 delegenin oyunu alan Müsavat Dervişoğlu, genel başkan seçildi. ATO Congresium'daki kurultayda, genel başkanlık seçiminin 3. turunda, Grup Başkanı Koray Aydın ve Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu yarıştı.

Oylama sonucuna göre, 1159 geçerli oyun 611'ini Dervişoğlu alarak genel başkan seçildi. Aydın ise 548 oy aldı.Kurultayda, partinin yetkili kurullarının seçimine geçilecek. Bu kapsamda da delege, 50'si asıl, 25'i yedek 75 Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi ile 11'i asıl, 7'si yedek 18 Merkez Disiplin Kurulu üyesini belirleyecek.

Seçim sonrası teşekkür konuşması yapan Dervişoğlu'nun açıklamalarından satır başlıkları;

"Ülke için dua ettim, milletimiz için dua ettim, parti için dua ettim ve sizler için dua ettim. Ben bir yarış kazanmadım. Çünkü kimseyle yarışmadık biz. Allah hepinizden razı olsun. En küçük bir tatsız olay yaşanmadı. Bu iyiler ve cesurlar hareketinin nasıl bir hareket olduğunu, nasıl siyasi ahlaka sahip olduğunun en büyük delilidir. Koray Aydın benim aile büyüğüm ve abimdir. Tolga Akalın da kardeşim ve ailemin ferdidir. Sizlerin adayları olarak bu yolculuğa çıktık. Siz çok büyük bir ailesiniz. Bugün itibariyle birbirimize sarılarak yaralarımızı saracağız. Ondan sonra da Allah'ın izniyle iktidar yolculuğunu Koray Aydın ve Akalın'la bu dava için alın teri döken sizlerle yolculuğumuza devam edeceğiz. Herkes emin olsun, artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" ifadelerini kullandı.

AKŞENER'DEN İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI SEÇİLEN DERVİŞOĞLU'NA TEBRİK

Eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partinin genel başkanlığına seçilen Müsavat Dervişoğlu'nu tebrik etti. Akşener, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "5. Olağanüstü Kurultayı'mızda İYİ Parti Genel Başkanı olarak seçilen Sayın Müsavat Dervişoğlu'nu tebrik ediyor, başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN TEBRİK TELEFONU!

Başkan Erdoğan, İYİ Parti yeni genel başkanı Müsavat Dervişoğlu'nu tebrik etti! Kurultayın hayırlara vesile olması temennilerini iletti.

İLK TURDA KAZANAN ÇIKMADI
Başkanlık seçimi için ilk tur tamamlandı. Adaylardan Koray Aydın 472, Müsavat Dervişoğlu 370, Mehmet Tolga Akalın 327 ve Günay Kodaz 2 oy aldı.

AKALIN ÇEKİLDİ

İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı'nda Göç Politikaları Başkanı Tolga Akalın genel başkanlık adaylığından çekildi. Akalın, ikinci tur oylamasına katılmadı.

İkinci tur oylaması sırasında açıklamada bulunan Akalın, 27 günde "öldü" denilen bir hareketi hep birlikte dirilttiklerini ifade etti.

Siyasetin millet ve tabanla yapılacağını belirten Akalın, "Bir irade ortaya koydu, bir fotoğraf verdi. Bu fotoğraftan benim okumam şudur ki delege 'Benim ferasetime güvenin' dedi. Ben bugüne kadar siyasi meşruiyetini taban siyaseti yaparak elde etmiş, otoriteye karşı mücadele etmiş bir dava arkadaşınız olarak delegemizin ferasetine inanıyorum. Bundan sonraki süreci de siz saygıdeğer, değerli delegelerimizin ferasetine takdim ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

İKİNCİ TURDA DA KAZANAN ÇIKMADI: SEÇİM 3. TURA KALDI

İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı'nda genel başkanlık seçimi için yapılan oylamanın ikinci turu tamamlandı.

ATO Congresium'daki kurultayda, genel başkanlık seçiminin ikinci tur oylaması sırasında Göç Politikaları Başkanı Tolga Akalın'ın adaylıktan çekilmesi üzerine, Grup Başkanı Koray Aydın, Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ve Kurucular Kurulu Üyesi Günay Kodaz yarıştı.

Seçimde genel başkan adaylarından Dervişoğlu 570, Aydın 565, Kodaz ise 3 oy aldı. İkinci tur oylama yapıldığı sırada adaylıktan çekilen Akalın ise 15 oy aldı.

İYİ Parti kurultayında seçim 3. tura kaldı! İşte oy oranları...

KODAZ ÇEKİLDİ
Bu arada Kodaz, ikinci tur sonuçlarının açıklanmasının ardından platforma çıkarak, "Ben oyumu Koray Aydın'a verdim. Bana oy veren 3 kişinin de Koray Aydın'a oy vermesini istiyorum" dedi. Bunun üzerine salondakiler Kodaz'a tepki gösterdi.

Kurultayın yapıldığı salonda zaman zaman delegeler, "Müsavat başkan" ve "İktidara doğru Dervişoğlu" ile "İYİ'ler kol kola Koray Aydın'la" sloganları attı.

Genel başkanlık seçiminde hiçbir adayın salt çoğunluğa ulaşamaması nedeniyle oylama üçüncü tura kaldı.

YENİ GENEL BAŞKAN MÜSAVAT DERVİŞOĞLU

İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı'nın üçüncü turunda 611 delegenin oyunu alan Müsavat Dervişoğlu, genel başkan seçildi.

ATO Congresium'daki kurultayda, genel başkanlık seçiminin 3. turunda, Grup Başkanı Koray Aydın ve Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu yarıştı.

Oylama sonucuna göre, 1159 geçerli oyun 611'ini Dervişoğlu alarak genel başkan seçildi. Aydın ise 548 oy aldı.

Kurultayda, partinin yetkili kurullarının seçimine geçilecek. Bu kapsamda da delege, 50'si asıl, 25'i yedek 75 Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi ile 11'i asıl, 7'si yedek 18 Merkez Disiplin Kurulu üyesini belirleyecek.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN TEBRİK TELEFONU

Başkan Erdoğan Recep Tayyip Erdoğan, İYİ Parti'nin 5'inci Olağanüstü Kurultayı'nda Genel Başkanlığa seçilen Sayın Müsavat Dervişoğlu'nu arayarak tebrik etti; kurultayın hayırlara vesile olması temennilerini iletti.

DERVİŞOĞLU'NU TEBRİK EDİYOR, BAŞARILAR DİLİYORUM

Meral Akşener ise sosyal medya hesabından Dervişoğlu'nu tebrik etti. Akşener, "5. Olağanüstü Kurultayımızda İYİ Parti Genel Başkanı olarak seçilen Sayın Müsavat Dervişoğlu'nu tebrik ediyor, başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.


İYİ Parti tüzüğüne göre, genel başkanlık seçiminde ilk iki turda salt çoğunluk gerekiyor. Buna göre, yaklaşık 1302 kayıtlı delegenin yarısından bir fazlasının oyunu alan, genel başkan seçiliyor.

ÜÇÜNCÜ TURDA EN ÇOK OYU ALAN İKİ ADAY YARIŞACAK
Kurultayda, ilk iki turda aranan çoğunluk bulunamazsa üçüncü tura geçiliyor. Üçüncü turda ise en çok oyu alan iki aday yarışacak ve en fazla oyu alan genel başkan oluyor.

Kurultayda birden fazla aday olduğu için tüzük çerçevesinde her aday için ayrı oy pusulası kullanıldı.

Buna göre, Koray Aydın sarı, Müsavat Dervişoğlu mavi, Tolga Akalın beyaz ve Günay Kodaz ise kırmızı renkli pusula ile temsil edildi. Zülfikar Gençtürk
15-temmuz.net haberleri